Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un avocat, reținut de CNA…

Un avocat, reținut de CNA și procurorii anticorupție: acesta ar fi pretins 30 de mii de euro pentru a soluționa un dosar în instanță

Centrul Național Anticorupție (CNA) anunță marți, 8 noiembrie, că un avocat a fost reținut de către ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție, într-un dosar de trafic de influență. Bănuitul ar fi pretins 30 de mii de euro de la un condamnat, susținând că îl poate ajuta să scape de pedeapsă, în instanța de apel.

Potrivit materialelor cauzei, avocatul s-ar fi oferit să intervină la magistrații Curții de Apel Bălți cu solicitarea de a casa integral sentința emisă de Judecătoria Drochia, în cazul clientului său, care a fost condamnat la 9 ani și 10 ani de închisoare pentru escrocherie.

„Astfel, sub controlul DGT Nord a CNA și Procuraturii Anticorupție s-a efectuat transmiterea către avocat a unei tranșe de 5 000 de euro – acțiune documentată cu mijloace speciale în cadrul cauzei penale”, menționează CNA.

Potrivit unui comunicat al CNA, pentru acumularea probatoriului suplimentar, marți au fost efectuate percheziții la domiciliul și în automobilele bănuitului, iar în continuare au loc acțiuni de urmărire penală la biroul acestuia din or. Edineț.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.