Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ/ Dosarul „verde de…

ULTIMA ORĂ Dosarul „verde de briliant”: patru membri ai „PACE”, trimiși în judecată, iar președintele formațiunii, Gheorghe Cavcaliuc, anunțat în căutare

Patru membri ai „PACE” au fost trimiși în judecată, iar președintele formațiunii, Gheorghe Cavcaliuc a fost anunțat în căutare, în dosarul „verde de briliant”, anunță Procuratura Generală (PG).

Procuratura raionului Sângerei a trimis în judecată cauza penală în care patru membri ai „Partidului Acasă Construim Europa” sunt acuzați de „huliganism comis de două sau mai multe persoane”.

Totodată, Procuratura raionului Sângerei a dispus anunțarea în căutare a președintelui formațiunii, Gheorghe Cavcaliuc din motiv că acesta s-a eschivat de la organul de urmărire penală.

Potrivit PG, Cavcaliuc nu s-a prezentat vineri, 16 iulie, la Procuratura raionului Sângerei, fiind citat repetat pentru a fi pus sub învinuire, avocații acestuia invocând că el este în concediu. Astfel, a fost dispusă reținerea președintelui „PACE” pentru prezentarea învinuirii în dosarul „verde de briliant”.


Liderul „PACE” este acuzat de „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Pe 6 aprilie curent, mai mulți membri ai partidului „PACE” l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei Tudor Tutunaru, acesta având nevoie de îngrijiri medicale.