Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ! Deputatul „Șor” Petru…

ULTIMA ORĂ! Deputatul „Șor” Petru Jardan a rămas fără imunitate parlamentară. Procurorul general susține că parlamentarul ar fi prejudiciat Întreprinderea de Stat „Aeroportul Internațional Chișinău” cu 4,9 milioane de lei

Deputatul Partidului Politic „Șor” Petru Jardan a rămas fără imunitate parlamentară. Deputații din Parlamentul de la Chișinău au votat luni, 22 martie, pentru aprobarea cererii procurorului genenal, Alexandr Stoianoglo privind ridicarea imunității pentru anchetarea și arestarea lui fiind bănuit de „abuz în serviciu”. Pentru ridicarea imunității deputatului „Șor” au votat 68 de deputați.

Potrivit procurorului general, Jardan „ar fi comis „abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat „Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionări”. Astfel, potrivit procurorului general, prin acțiunile sale, parlamentarul ar fi prejudiciat întreprinderea cu circa 4,9 milioane de lei.

Potrivit materialului procesului penal, Petru Jardan activând în funcția de director interimar, în cursul anului 2013, prin înțelegeri prealabile și de comun acord cu alte persoane fizice neidentificate la moment de către organul de urmărire penală au acționat intenționat în interesul grupului criminal, a comis abuz de serviciu. Petru Jardan activând în funcția de director interimar, în perioada menționată, contrar normelor ce reglementează activitatea sa de serviciu, acționând conform unei înțelegeri prestabilite, membrii grupului criminal organizat, fiind membru al comisiei de concurs în scopul organizării desfășurării concursului închis la concesionarea activelor întreprinderii de stat a elaborat un plan bine determinat cu privire la minimalizarea cheltuielilor întreprinderii”, a declarat Stoianoglo, de la tribuna centrală a Parlamentului.

Consider că am gestionat și administrat corespunzător întreprinderea. Eu consider că mi-am făcut munca bine. Organele abilitate trebuie să spună (…) Nu vreau să dau nicio apreciere pentru această situație, avem ce avem”, a declarat Petru Jardan.

Petru Jardan a ajuns în Parlament în urma alegerilor din februarie 2019. Anterior, Jardan a administrat una dintre cele mai importante companii afiliate lui Șor, „Avia Invest”, cea care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău.

Petru Jardan are 45 de ani, împliniți la 11 martie. A ajuns deputat în Parlament pe listele Partidului „Șor” în urma alegerilor parlamentare din februarie 2019. Anterior, a ocupat mai multe funcții importante în afaceri afiliate lui Ilan Șor. Din 2013 a fost directorul companiei „Avia Invest”, cea care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău în urma unui contract de parteneriat public-privat încheiat în condiții dubioase cu Guvernul R. Moldova.