Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Jurista Olimpia Gribincea, soția lui…

Jurista Olimpia Gribincea, soția lui Vladislav Gribincea, numită de președinta Sandu membră al Consiliului INJ

Foto: realitatea.md

Olimpia Gribincea, soția avocatului Vladislav Gribincea, candidat la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție și fost preşedinte al Centrului de Resurse Juridice din Moldova, a fost numită în funcția de membru al Consiliului Institutului Național al Justiției (INJ) pe un termen de patru ani. Șefa statului Maia Sandu a semnat decretul luni, 25 martie.

Decretul intră în vigoare la data semnării și poate fi contestat la Judecătoria Chișinău, în termen de 30 de zile de la data comunicării.

Am încercat să aflăm în baza căror criterii aceasta a fost numită, însă reprezentanții serviciului de presă de la Președinție ne-au recomandat să adresăm o solicitare de informații.

Olimpia Gribincea este directoarea sucursalei Chișinău a Organizației National Center for State Courts Williamsburg. Olimpia Gribincea este și soția avocatului Vladislav Gribincea, directorul Programului Justiție în cadrul Centrului de Resurse Juridice din Moldova (CRJM). Acesta este candidat la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție.

doc: presedinte.md

Consiliul este alcătuit din 13 membri, dintre care:

  • 7 membri desemnați de Consiliul Superior al Magistraturii din rândul judecătorilor instanțelor judecătorești de diferite niveluri;
  • 4 membri desemnați de Consiliul Superior al Procurorilor din rândul procurorilor de diferite niveluri;
  • un membru desemnat de Ministerul Justiției;
  • un membru, desemnat de președintele R. Moldova.

Mandatul membrilor Consiliului este de o durată de 4 ani și poate fi reînnoit doar o singură dată.