Principală  —  IMPORTANTE   —   Serghei Demcenco, directorul adjunct al…

Serghei Demcenco, directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor, revine în arest preventiv

Serghei Demcenco activează în sistemul penitenciar din 2014

Directorul adjunct de la Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) Serghei Demcenco revine în arest preventiv. Curtea de Apel Chișinău a admis astăzi, 10 martie, recursul procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), care au contestat încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana în privința adjunctului Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Prin acea încheiere măsura arestului preventiv în privința demnitarului învinuit de abuz de serviciu în interesul unei organizații criminale a fost schimbată în arest la domiciliu. Ulterior emiterii încheierii, procurorii PCCOCS au depus sâmbăta, 6 martie 2020, recurs la Curtea de Apel, care a casat încheierea de înlocuire a măsurii.

Prin urmare, învinuitul revine în arest preventiv, pentru asigurarea eficienței investigațiilor.

În legătură cu dosarul în care figurează Demcenco miercuri, 24 februarie, au avut loc percheziții ample în Penitenciarul nr. 15 – Cricova.

La 15 februarie procurorii din cadrul PCCOCS l-au reținut preventiv pentru 72 de ore pe adjunctul Administrației Naționale a Penitenciarelor Serghei Demcenco și au efectuat un șir de percheziții la domiciliul, în automobilul și în biroul de serviciu al acestuia.

Demcenco este bănuit de comiterea abuzului de serviciu în interesul unei organizații criminale.

Citiți și: