Principală  —  IMPORTANTE   —   Procurorii anticorupție cer mandate de…

Procurorii anticorupție cer mandate de arestare pe numele a doi învinuiți în dosarul de corupție la eliberarea actelor cadastrale

sursa: CNA

Procurorii anticorupție cer, miercuri, 22 decembrie, mandate de arestare pe numele a doi învinuiți în dosarul de corupție la eliberarea actelor cadastrale.

Ședința are loc la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, cu începere de la ora 09:00.

Marți, 21 decembrie, 12 din cei 14 învinuiți și-au recunoscut vinovăția și cooperează cu anchetatorii. Aceștia sunt cercetați în stare de libertate și au obligațiunea de a se prezenta la solicitarea organului de urmărire penală.

La 20 decembrie, 14 persoane au fost reținute pentru fapte de corupere activă, pasivă și trafic de influență, iar în total 38 de figuranți au fost supuși perchezițiilor domiciliare.

„Este vorba despre angajați ai oficiilor cadastrale din cadrul Agenției Servicii Publice (ASP), brokeri imobiliari și ipotecari, persoane fizice și juridice, care, în complicitate cu un fost agent imobiliar facilitau procedura de obținere a actelor cadastrale”.

În cadrul anchetei sunt cercetate câteva sute de episoade în care organizatorul schemei facilita eliberarea actelor permisive pentru cumpărarea-vânzarea imobilelor, eludând procedura legală de programare prealabilă și pretinzând de la clienții săi sume ilicite de bani pentru a corupe angajații ASP. 

11 dosare, conexate într-o procedură comună, se află în gestiunea ofițerilor Centrului Național Anticorupție (CNA), iar Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.