Principală  —  IMPORTANTE   —   Procurori noi în trei raioane.…

Procurori noi în trei raioane. Fiul șefului Procuraturii mun. Chișinău a depus jurământul de accedere în funcție

Trei candidați la funcția de procuror, Ștefan Șaptefraț, Roman Chihai și Ina Cotorobai, au depus astăzi, 2 august, jurământul de accedere în funcție. În cadrul ședinței Consiliului Superior al Procuraturii (CSP), aceștia au promis să-și îndeplinească conștiincios obligațiile ce le revin și să respecte Constituția.

Ștefan Șaptefraț este fiul șefului Procuraturii municipiului Chișinău, Ștefan Șaptefraț. Acesta va activa în cadrul Procuraturii raionului Ialoveni, acolo unde a fost desemnat la 26 iulie curent. La aceeași dată Roman Chihai a fost numit procuror la Hâncești, iar Ina Cotorobai, la Procuratura raionului Anenii Noi.

Fiul șefului Procuraturii mun. Chișinău a fost înmatriculat în 2015 la Institutul Naţional al Justiţiei.

Șefan Șaptefraț a câștigat concursul pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii mun. Chișinău la 10 august 2017. ZdG a scris despre activitatea lui Şaptefraţ în 2016, atunci când acesta candida la funcţia de şef al Procuraturii Anticorupţie, dezvăluind că acesta ar fi unul dintre cei mai prosperi acuzatori de stat, locuind, împreună cu soţia sa, într-o casă din com. Tohatin. În 2015, Şaptefraţ scria în declaraţia de avere că a vândut un teren în Chişinău unei companii de contrucţii cu 19,5 milioane de lei.

În anii 2010-2012, pe când nu activa în Procuratură, Şaptefraţ, împreună cu reprezentanţii familiei sale, au acordat împrumuturi de aproape 11 milioane de lei, fără termen şi fără dobândă. Informațiile despre persoanele fizice sau juridice care au primit banii sunt însă blurate.