Principală  —  IMPORTANTE   —   Șase procurori noi care vor…

Șase procurori noi care vor activa în cadrul instituțiilor raionale au depus jurământul

Șase procurori noi care vor activa în cadrul instituțiilor raionale au depus jurământul, după ce pe 25 iunie au fost desemnați câștigători ai concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante în procuraturile teritoriale din Ungheni, Fălești, Cahul, Ștefan Vodă, Leova și Cantemir.

Potrivit deciziei CSP, funcțiile vacante de procuror din cadrul celor șase procuraturi raionale vor fi ocupate de absolvenții Institutului Național al Justiției:

  • Primac Lucian – în funcția de procuror în Procuratura raionului Ungheni
  • Levco Vladimir – în funcția de procuror în Procuratura raionului Fălești
  • Popușoi Dumitru – în funcția de procuror în Procuratura raionului Cahul
  • Covalenco Alexandru – în funcția de procuror în Procuratura raionului Ștefan-Vodă
  • Gribincea Vadim – în funcția de procuror în Procuratura raionului Leova
  • Talmaci Alexandru – în funcția de procuror în Procuratura raionului Cantemir

Membrii Consiliului Superior al Procuraturii (CSP) au desemnat vineri, 25 iunie, câștigătorii concursului din 10 iunie curent pentru suplinirea funcțiilor vacante de procuror în procuraturile teritoriale din Ungheni, Fălești, Cahul, Ștefan Vodă, Leova și Cantemir.

Potrivit procedurilor stabilite de lege, CSP a propus procurorului general numirea pe post a candidaților nominalizați și demararea procedurilor de emitere a actelor administrative corespunzătoare. Actul de învestire în funcție a procurorilor este ordinul procurorului general, în baza căruia se reglementează raporturile juridice de muncă și se calculează vechimea în activitate.

Mandatul de procuror are statutul funcție de demnitate publică, iar conform prevederilor constituționale, numirea procurorilor ierarhic inferiori se efectuează de către procurorul general, la propunerea CSP.