Procuratura Generală a mai primit șase dosare de la CNI

Comisia Națională de Integritate va transmite spre examinare organului de urmărire penală patru dosare pentru nedeclararea veniturilor și proprietății și două pentru nedeclararea intereselor personale. Deciziile au fost luate astăzi în cadrul ședinței ordinare.

Astfel, regimul juridic al nedeclarării veniturilor și proprietății a fost încălcat de către:
– Nicolae Tăbîrţă, inspector auto de stat al Inspectoratului de Poliție Leova, care nu a declarat un apartament, 2 automobile și 7 conturi bancare;
– Igor Moraru, vicepretor al sectorului Ciocana, care a omis din declarație 3 construcții auxiliare, un autoturism și 3 conturi bancare;
– Petru Maleru, director al Agenției de intervenții și plăți pentru agricultură, care nu a indicat în declarație venitul salarial al soției de aproximativ 30.000 de lei, 5 bunuri imobile, un automobil, 7 conturi bancare și cota-parte de 50% în cadrul unei întreprinderi;
– Marin Mortean, șef de direcție în cadrul Agenției de intervenții și plăți pentru agricultură, care a uitat să declare cele 5 terenuri agricole deținute și 7 conturi bancare.

Dosarele respective vor fi transmise Procuraturii Generale pentru examinare prin prisma art. 3521 Cod penal „Falsul în declarații”.
În mod similar se va proceda și în cazurile în care s-a depistat că subiecții declarării au făcut omisiuni în declarația de interese personale.

Bunăoară, același Petru Maleru a încălcat regimul juridic al declarării intereselor personale prin faptul că nu a depus declarația de interese personale pentru anul 2013 și, respectiv, nu a declarat că deține o cotă-parte de 50% în cadrul unei societăți comerciale. În situație asemănătoare este și Anatolie Zavalișca, primar al satului Slobozia, raionul Ștefan Vodă, care, deși a depus declarația de interese personale, nu a indicat în aceasta calitatea sa de asociat cu o cotă-parte de 51 % la o societate comercială și calitatea de coasociat prin deținerea cotei-părți de 12.5 % la o altă societate comercială.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *