Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Platon roagă PG să intenteze…

Platon roagă PG să intenteze un dosar penal, în privința lui, în baza faptelor expuse de SIS

Veaceslav Platon îi roagă pe procurorii din cadrul Procuraturii Generale (PG) să intenteze un dosar penal în privința lui, în baza faptelor expuse de către Serviciul de Informații și Securitate (SIS) într-o scrisoare adresată Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Reacția lui Platon vine după ce luni, 7 decembrie, Serviciul Informații și Securitate (SIS), printr-o scrisoare oficială, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să ia măsuri urgente în privința unor judecători „care ar fi sub influența lui Veaceslav Platon”.

Într-o notă expediată instituțiilor media, fostul deputat Veaceslav Platon, care a fost condamnat la 18 ani de închisoare fiind învinuit că ar fi obținut, prin scheme ilegale, aproximativ 1 miliard de lei de la Banca de Economii a Moldovei, în urma unor credite acordate pentru firme conduse de persoane interpuse în noiembrie 2014 și ulterior, după 4 ani de detenție, eliberat – le solicită responsabililor de la PG să inițieze acest dosar, pe numele său, dar și pe numele unor angajați ai SIS, pentru ca în cadrul acestor dosare să fie audiați autorii scrisorii elaborată de SIS.

Deci, a câta oară, rog Procuratura Generală să intenteze în privința mea un dosar penal în baza faptelor expuse de SIS și să-i audieze pe acești mincinoși și cârcotași despre sursele fanteziilor lor psihodelice. Schemele și arhetipurile lor oferă motiv de distracție. Din păcate, tovarășii cu responsabilitate socială scăzută de la SIS încă din timpurile lui Plahotniuc au preluat maniera de a arunca cu noroi peste toți fără nicio consecință pentru ei înșiși. De aceea, voi îndrăzni să pun capăt acestei „dolce vita” și să rog Procuratura Generală să intenteze un dosar penal pe numele angajaților SIS care pregăteau scrisori mincinoase în privința Maiei Sandu și a Domnicăi Manole. Prima era învinuită de aceștia de trădare de Patrie și expediau scrisori către Comisia parlamentară la finele anului 2018. Cea de-a doua era învinuită de ei de comportament inadecvat unui judecător și se plângeau în privința ei la același CSM. Ar fi interesant din perspectiva zilei de astăzi să ascultăm acel delir pe care îl spuneau ei atunci”, menționează Platon.

Serviciul Informații și Securitate (SIS) a solicitat luni într-o scrisoare adresată Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să ia măsuri urgente în privința unor judecători care ar fi sub influența controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon, relatează jurnal.md.

Conform sursei citate, SIS anunță că a recepționat „sesizări care denotă influențe asupra sistemului judecătoresc, prin corupere și șantaj din partea lui Veaceslav Platon, pentru a determina adoptarea sau neadoptarea deciziilor în interesele companiilor al căror beneficiar efectiv este acesta”.

Informațiile semnalează faptul că acțiunile în cauză exprimă intenția persoanei menționate de a-și restabili prin orice metodă, mijloc și forță, inclusiv în afara cadrului legal, drepturile asupra activelor din Moldindconbank, Moldova-Agroindbank, Moldasig, Asito Direct și Alliance Insuarance Group”, se arată în scrisoarea SIS.

MAI MULTE DETALII: Într-o scrisoare către CSM, SIS anunță că Platon a mituit sau a șantajat judecători pentru a-și recupera activele