Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Percheziții și rețineri la Edineț…

Percheziții și rețineri la Edineț într-un dosar de trafic de droguri. Au fost ridicate plante interzise în valoare de peste un milion de lei

Sursa foto: poliția.md

Șase persoane au fost reținute într-un dosar de trafic de droguri, după ce marți, 9 iulie, poliția a efectuat percheziții, la Edineț. Potrivit poliției, au fost găsite plante interzise în valoare de circa un milion trei sute de mii de lei.

Oamenii legii au stabilit că, în perioada 2023-2024, mai multe persoane au comercializat o cantitate mare de droguri pe teritoriul raionului Edineț contra unor sume de bani.

În urma investigației, polițiștii din Edineț au identificat șase bărbați de diferite vârste din zonă, care ar fi implicați în această schemă infracțională.

Potrivit poliției, în baza încheierilor emise de judecători, la domiciliile bănuiților, au fost efectuate percheziții, fiind depistate și ridicate „365 plante verzi cu rădăcină, asemănătoare cu planta de marijuană, alte plante și părți din acestea puse la uscat, 8 borcane cu volum de 2 litri pline cu masă vegetală asemănătoare marijuanei, (aproximativ 2,5 kg de masă uscată) aparate artizanale pentru consumul de substanțe narcotice, cântar electronic, pliculețe „zip”, telefoane mobile”.

Valoarea pe piața neagră, a plantelor de tip marijuana, depășește suma de 1 300 000 lei. Trei persoane au fost reținute.

La moment, pe caz se întreprind acțiuni de urmărire penală în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.