Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Pe lângă cei 1,5 milioane…

Pe lângă cei 1,5 milioane de euro depistați la vama de la Leușeni, după o cercetare a tirului, au mai fost găsite câteva zeci de mii de euro

Verificând una din versiunile în dosarul privind contrabanda cu valută de la vama Leușeni, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a realizat recent o cercetare a autocamionului reținut. În cadrul acesteia, dezasamblând torpedoul camionului au fost depistate încă 50 de mii de euro, împachetate și ascunse corespunzător. Potrivit PCCOCS, toți banii au fost sechestrați și transmiși organelor competente ale statului.

Concomitent, la demersul procurorilor a fost pus sechestru pe cap-tractorul implicat în contrabandă.

Recent, Curtea de Apel Chișinău a admis demersul PCCOCS și a dispus plasarea în arest preventiv, pentru 30 de zile, a șoferului de tir în care au fost depistați cei peste 1,5 milioane euro la postul vamal Leușeni.

Serviciul Vamal a depistat sâmbătă, 18 aprilie, la intrarea în punctul vamal Leușeni, într-un TIR de marca Mercedes, pachete pline cu valută nedeclarată. Conform procedurilor, TIR-ul a fost supus verificărilor, iar în timpul controlului de rigoare, vameșii au depistat în cabina șoferului mai multe pachete și cutii cu bancnote de 20 și 50 de euro, nedeclarați.

ZdG a constatat că tirul în care a fost depistată suma de bani aparține companiei de transport internațional de mărfuri „Disofi-Trans” SRL. Aceasta efectuează curse regulate spre Cehia, Serbia, Bulgaria, Grecia și Germania.