Principală  —  IMPORTANTE   —   Opt persoane, condamnate la închisoare…

Opt persoane, condamnate la închisoare pentru contrabandă cu mărfuri de peste 2 milioane de lei. Inculpații pledează nevinovați

Sursa foto: Comisia Pre-Vetting/ Facebook

Magistrații Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, au pronunțat pe 18 decembrie sentința de condamnare la pedepse cuprinse între 3 și 5 ani de închisoare, în privința a opt persoane (7 bărbați și o femeie), pentru infracțiunea de contrabandă.

Conform unui comunicat al Procuraturii Generale (PG), acuzatorii de stat au înaintat învinuirea pe faptul că, inculpații, prin înțelegere prealabilă, în perioada septembrie 2019 – ianuarie 2020, în repetate rânduri, au organizat transportarea mărfurilor din Ucraina în R. Moldova, evitând procedura legală de vămuire și introducere legală pe teritoriul țării.

„(…) Valoarea mărfurilor depășește suma de 2 430 176,86 de lei. Acestea erau introduse în țară prin segmentul de frontieră al Ucrainei cu R. Moldova, care se mărginește cu regiunea transnistreană, pentru ca ulterior să fie transportată pe drumurile de ocolire a posturilor vamale interne de control spre municipiul Chișinău, unde mărfurile erau depozitate, o parte fiind comercializată de către inculpați prin intermediul mai multor puncte comerciale amplasate în municipiul Chișinău.

Conform schemei menționate, inclusiv la data de 15 noiembrie 2019, inculpații au organizat trecerea ilegală a unui lot de mărfuri, însă acestea au fost ridicate urmare a efectuării controlului fizic vamal al unității de transport de către angajații Serviciului Vamal.

În mod similar, în noaptea de 30 spre 31 ianuarie 2020, inculpații, au organizat trecerea unui alt lot de mărfuri. Drept consecință, în data de 31 ianuarie 2020, fiind efectuate percheziții în mijloacele de transport, precum și în mai multe garaje din municipiul Chișinău, au fost depistate și ridicate aceste bunuri”, se spune în comunicat.

Inculpații au pledat nevinovați.

Instanța a mai dispus confiscarea a trei mijloace de transport, a mărfurilor, telefoanelor mobile și altor bunuri care au facilitat săvârșirea infracțiunii.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.