Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   O nouă ședință de judecată…

O nouă ședință de judecată amânată. Bețișor: „Regina probelor în dosarul Filat este audierea lui Ion Rusu”

Ședința de judecată în cazul Filat a fost amânată, până pe data de 22 martie, ora 10:30. „Partea apărării a prezentat un certificat medical prin care inculpatului Filat i s-a recomandat un tratament medical, fapt pentru care nu a putut să se prezinte la ședința de astăzi. Tratamentul este prescris pentru 10 zile și în acest tip urmează să vedem dacă starea lui Vlad Filat se va îmbunătăți”, a menționat procurorul Adriana Bețișor.

Totodată, aceasta a menționat că sunt mulți matori care urmează să fie supuși audierii în cadrul ședințelor de judecată. Mai mult, ea a ținut să sublinieze că partea apărării încearcă să facă „o deraiere foarte interesantă de la ceea ce informează obiectul învinuirii la ceea ce îi interesează mai mult pe ei. De aceea, vreau să vin cu mai multe explicații ca să fie clar pentru toată lumea: această cauză penală are tangență directă cu frauda de la Banca de Economii. Tot ceea ce informează obiectul învinuirii sunt, nemijlocit, pentru emisia suplimentară de acțiuni intenționat organizată și gestionată de către inculpatul Filat la Banca de Economii. Pentru aceste acțiuni au fost dați bani și bunuri, dar nu cadouri, cum spun avocații. Sunt bunuri ce au fost date ca să fie influențate anumite persoane din cadrul instituției financiare și persoane publice care aveau tangență cu emisia suplimentară la Banca de Economii. Deci, aproape 800 de milioane pe care le-a primit Vlad Filat ca mijloace financiare, sunt de la BEM”, a subliniat procurorul.

De aseemnea, Adriana Bețișor a menționat că: „regina probelor în dosarul Filat este audierea lui Ion Rusu, cumnatul inculpatului Filat, care spune foarte clar pentru cine a primit banii de la Șor și procedura prin care au fost extrași acești bani de la BEM”.