Principală  —  IMPORTANTE   —   O candidată la funcția de…

O candidată la funcția de judecătoare CSJ se retrage din concurs. A refuzat să participe la audieri, iar anterior s-a retras din concursul pentru funcția de membră CSM

Candidata la funcția de judecătoare la Curtea Supremă de Justiție, Ludmila Ouș, a anunțat Consiliul Superior al Magistraturii și Comisia Vetting că se retrage din concurs, asta după ce anterior a refuzat să participe la audieri.

Conform regulamentului de organizare și funcționare a Comisiei Vetting, în cazul în care subiectul refuză să participe la audiere, Comisia își va finaliza evaluarea pe baza informațiilor pe care le-a colectat și fără a desfășura audierea.

Vineri, Cimisia Vetting anunță că judecătoarea a anunțat Consiliul Superior al Magistraturii și Comisia Vetting că se retrage din concurs.

Ex-judecătoarea Ludmila Ouș s-a retras anterior și din concursul pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), ea fiind candidata de pe lista propusă de Parlament. În acest fel, ea nu a promovat evaluarea Comisiei pre-vetting.

ZdG a relatat anterior că ex-judecătoarea de la Curtea de Apel Chișinău, Ludmila Ouș, a fost achitată în martie 2021 într-un dosar de corupție intentat în octombrie 2018.