Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   O candidată în Colegiul pentru selecția și…

O candidată în Colegiul pentru selecția și cariera judecătorilor s-a retras din concurs

Sursa: Nătălița Gavrilenco/Facebook

Natalia Gavrilenco, candidată la funcția de membră în Colegiul pentru selecția și cariera judecătorilor al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), s-a retras din concurs, anunță marți, 26 decembrie, Comisia Vetting. 

Retragerea echivalează cu nepromovarea evaluării, conform prevederilor art. 13 alin. (1) din Legea nr. 26/2022 privind unele măsuri aferente selecției candidaților la funcția de membru în organele de auto-administrare ale judecătorilor și procurorilor.

Decizia Comisiei Vetting a fost comunicată Nataliei Gavrilenco și Consiliului Superior al Magistraturii, instituția responsabilă de organizarea concursului. Informația privind rezultatul evaluării a fost publicată pe pagina web a Comisiei. Dacă candidata nu va notifica Comisia că se opune publicării deciziei în termen de 48 de ore, decizia în formă depersonalizată va fi plasată pe pagina web a Comisiei.

Gavrilenco a deținut anterior funcția de specialistă principală în Direcția documentare și contencios a CSM.

După retragerea Nataliei Gavrilenco, în concursul pentru ocuparea funcțiilor vacante în Colegiul pentru selecția și cariera judecătorilor al Consiliului Superior al Magistraturii rămân 8 candidați.

Comisia Vetting a anunțat joi, 7 decembrie, că începe evaluarea candidaților non-judecători propuși de Parlament pentru funcțiile vacante în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și candidaților la funcții în cele două colegii ale CSM: Colegiul pentru selecția și cariera judecătorilor și Colegiul disciplinar al judecătorilor. Cinci candidați non-judecători la CSM, înscriși în concurs după 1 septembrie 2023, și 12 candidați la funcții în Colegiile specializate ale CSM au fost notificați cu privire la inițierea procedurii de evaluare, potrivit unui comunicat de presă.