Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   „Nemulțumiri politice” în dosarul șefului…

„Nemulțumiri politice” în dosarul șefului adjunct al unei Agenții de stat, bănuit de corupție

Veaceslav Potop, director adjunct al Agenției pentru Supraveghere Tehnică, a fost reținut în martie într-un dosar de corupție, fiindu-i aplicată măsura preventivă de arest la domiciliu. La o distanță de patru luni de la acest episod, Viorel Morari, fostul procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, în gestiunea căreia se afla dosarul lui Potop, declară că acest dosar a fost „un pic deranjant” și a existat o nemulțumire politică în legătură cu acesta.

„Ultimul dosar care a fost un pic deranjant a fost în privința șefului adjunct al Agenției pentru Supraveghere Tehnică, Veaceslav Potop. Se referea la anumite fapte de corupție, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu, primirea în exploatare a clădirilor. Per ansamblu era nemulțumire că am mers împotriva unei instituții care era a Partidului Democrat. Mie personal nu mi-a spus nimeni, dar se opera cu astfel de zvonuri”, a declarat Viorel Morari în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la TV8.

Procuratura Anticorupție nu a făcut publice informațiile despre reținerea din martie a lui Veaceslav Potop, iar ulterior, la solicitarea ZdG, ni s-a comunicat că Potop este bănuit de corupție, fiindu-i aplicată măsura preventivă de arest la domiciliu.

La o distanță de patru luni de la reținere, pe site-ul Agenției pentru Supraveghere Tehnică, Potop este prezentat în continuare ca fiind director adjunct al instituției. Serviciul de presă al Agenției ne-a comunicat că Potop s-a prezentat doar câteva zile la muncă, pentru că din martie acesta își luase concediu restant, iar acum se află în concediu anual.

De la Procuratura Anticorupție am aflat că Potop nu se mai află în arest la domiciliu, acesta fiind obligat doar să se prezinte la cerere la organul de urmărire penală.

Am expediat o solicitate de informații în adresa Procuraturii Anticorupție pentru a afla la ce etapă se află dosarul în care este vizat Potop, însă nu am primit încă un răspuns.

Procuratura Anticorupție ne comunica anterior că directorul-adjunct al Agenției de Supraveghere în Construcții, în complicitate cu funcționari publici din cadrul Agenției Servicii Publice – Departamentul Cadastru și angajații SRL „MLVP GROUP”, fondată de către soția acestuia, precum și cu alte persoane neidentificate la moment, au favorizat procesul de recepționare ilegală a lucrărilor cadastrale care sunt introduse în dosarul tehnic al dosarului cadastral și ulterioara dare în exploatare și înregistrate a dreptului de proprietate asupra construcțiilor neautorizate sau construite cu abateri de la documentația de proiect.