Moartea „clasată” din lipsă de probe, din nou în atenția procurorilor

Procuratura sectorului Buiucani, mun. Chişinău, a dispus continuarea urmăririi penale pe cazul morții lui Daniil Grozav, un minor de 15 ani din Trușeni care, în martie 2016, a decedat în condiții suspecte cazând de la etajul șase al unei clădiri abandonate din sat.  Conform ordonanței de încetare a urmăririi penale din 31 mai 2016, dosa­rul penal a fost cla­sat „din motiv că fapta nu întru­neşte ele­men­tele infra­cţiu­nii con­tra vieţii mino­ru­lui Gro­zav Daniil”.

572-cladirea Daniil Grozav

Clădirea de pe care a căzut Daniil Grozav

Pe 8 iulie 2016, procurorul ierarhic superior a anulat decizia de clasare a dosarului și a dispus continuarea urmăririi penale. „În cadrul examinării s-a stabilit că procurorul în Procuratura sectorului Buiucani, mun. Chişinău, Andrei Lesnic, prematur a dispus clasarea procesului penal, fapt care a generat la 08.07.2016 anularea deciziei date prin ordonanţa procurorului ierarhic superior, cu dispunerea efectuării în continuare a urmăririi penale”, se spune în ordonanța semnată de procurorul Nicolae Tricolici, adjunct al procurorului sectorului Buiucani al capitalei. Totodată, conducerea urmăririi penale pe acest caz i-a fost încredințată unui alt procuror de la procuratura sectorului Buiucani.

În seara zilei de 6 martie 2016, Daniil Grozav, împre­ună cu alţi 5 băieţi de seama lui, a urcat la eta­jul şase al unei clă­diri aban­do­nate ce apa­rţine unei foste fabrici de vinuri din Trușeni. În condiții neclare, Daniil a căzut în gol de la etajul 6 și, din cauza mul­ti­ple­lor frac­turi, a intrat în comă. Câteva ore mai târ­ziu, băi­a­tul a dece­dat.

ZdG a scris despre acest caz în luna iunie 2016. Articolul complet poate fi citit aici: Moarte „clasată” din lipsă de probe


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *