Principală  —  IMPORTANTE   —   Video/ Ședință la CSM: cererile…

Video Ședință la CSM: cererile unor judecători pentru a fi promovați în instanțe superioare, acceptate unanim

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se întrunesc marți, 30 iunie, în ședință. Pe agendă sunt incluse două subiecte.

LIVE TEXT:

Ora 9:55 Membrii CSM audiază candidații din cadrul concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător în unele judecătorii.

Ora 9:10 Este examinat cu privire la desfășurarea concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător în unele judecătorii.

Unul dintre membrii CSM a anunțat că are afinități cu unul dintre candidați și a solicitat ca să nu participe la examinarea concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător în unele judecătorii.

Ora 9:07 A fost examinat primul subiect de pe agendă cu privire la cererile unor judecători/candidaţi la funcţia de judecător de remitere a materialelor Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor şi Colegiului de selecţie, pentru o eventuală promovare/numire în funcţie.

Cu 13 voturi pro, lista judecătorilor/candidaților care solicită remiterea materialelor pentru examinare în Colegiul de evaluare a performanțelor judecătorilor şi Colegiului de selecţie, pentru o eventuală promovare/numire în funcţie, a fost aprobată.

Ora 9:04 Ordinea de zi a fost acceptată.

Ora 9:02 Ședința CSM a început. 13 membri sunt prezenți la ședință.

Primul subiect care urmează să fie examinat în ședința CSM este subiectul cu privire la cererile unor judecători și candidaţi la funcţia de judecător cu privire la remitere materialelor Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor şi Colegiului de selecţie, pentru o eventuală promovare sau numire în funcţie.

Al doilea subiect inclus pe agendă este subiectul cu privire la desfășurarea concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător în unele judecătorii.

DOC/ Ședință importantă la CSM: Cererile unor judecători de a fi promovați în instanțe superioare