Lista celor 15 judecători reținuți

15 actuali sau foști judecători au fost reținuți de către ofițerii Centrului Național Anticorupție și Procurorii Anticorupție. Deschide.md a publicat lista acestora. Deși Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat urmărirea penală față de 16 magistrați, unul dintre ei, Victor Orândaș, nu a fost reținut, el aflându-se în afara țării.

Vedeți mai jos lista publicată de deschide.md cu cei 15 judecători reținuți.

Igor Vornicescu -ex- judecător, Judecătoria Râșcani

Ştefan Niţă – Judecător la Curtea de Apel Chișinău

Garri Bivol – Judecătorul Judecătoriei sectorului Centru

Iurie Ţurcan – Fost magistrat al judecătoriei Rîșcani

Liliana Andriaș ex-judecător la Judecătoria Centru

Iurie Hârbu – Judecătoria Telenești

Serghei Popovici – Președinte Judecătorie Comrat

Ghenadie Bârnaz – Magistratul de la Judecătoria Râșcani

Valeriu Gâscă ex-judecător la Judecător la Judecătoria raionului Râșcani

Serghei Gubenсo – Judecătoria Comrat

Serghei Lebediuc – Judecătoria militară

Mihail Moraru – Judecătoria Ungheni

Aurica Us – ex-magistrată de la Judecătoria Râșcani

Gheorghe Marchitan – Magistrat la Judecătoria Căușeni

Gheorghe Gorun – ex-judecător la Judecătoria Râșcani a capitalei

ZdG amintește că astăzi, Vio­rel Morari, șeful Pro­cu­ra­tu­rii Anti­co­rup­ție a anunțat că 15 jude­că­tori, inclu­siv care acti­vează sau au acti­vat în instan­țele de jude­cată din Chi­și­nău, dar și 3 exe­c­u­tori jude­că­to­rești au fost reți­nuți într-un dosar penal care vizează spă­la­rea a 20 de mili­arde de USD prin inter­me­diul instan­țe­lor de jude­cată din R. Mol­dova.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *