Principală  —  IMPORTANTE   —   Încă 30 de zile de…

Încă 30 de zile de arest la domiciliu pentru fosta deputată Violeta Ivanov, bănuită de îmbogățire ilicită

Ex-deputata Violeta Ivanov, reținută în dosarul celor 13 foști deputați transfugi și cercetată pentru îmbogățire ilicită, rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile. O decizie în acest sens a fost luată de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, pe 12 iulie.

Contactat de Ziarul de Gardă, Iulian Rudei, avocatul ex-deputatei Violeta Ivanov, a declarat că decizia va fi contestată la Curtea de Apel.

La 2 februarie 2022, procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) și ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS) au efectuat percheziții la domiciliile a 13 foști parlamentari transfugi, bănuiți de îmbogățire ilicită. Este vorba despre Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov, Alexandru Banicov, Vladimir Vitiuc, Victor Mîndru, Sergiu Stati, Anatolie Gorilă, Petru Porcescu, Anatolie Zagorodnîi, Galina Balmoș, Igor Vremea, Elena Gudumac și Corneliu Mihalache.

La 4 februarie, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au dispus plasarea în izolator a cinci ex-deputați – Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc, Anatolie Zagorodnîi, Serghei Sîrbu și Artur Reșetnicov. Atunci, Violeta Ivanov a fost plasată în arest preventiv pentru 20 de zile, iar Zagorodnîi, Vitiuc, Sîrbu și Reșetnicov – 30 de zile.

Ulterior, Ivanov a fost transferată din arest în izolator, în arest la domiciliu.