Principală  —  IMPORTANTE   —   „Hoțul în lege” Ivan Gușan,…

„Hoțul în lege” Ivan Gușan, cunoscut sub numele de „Nicu Patron”, anunțat în căutare de către oamenii legii

Sursa foto: rise.md

„Hoțul în lege” Ivan Gușan, cunoscut în lumea interlopă sub numele de „Nicu Patron”, a fost anunțat în căutare de către oamenii legii, pentru rolul de organizator al șantajului de 5 milioane de lei pentru care a fost reținut recent fostul sportiv Ivan Șoltoianu, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Ivan Gușan ar fi pretins suma de bani de la un fost deținut cu care își ispășise pedeapsa în penitenciar.

„Acum, anunțarea în căutare a organizatorului schemei de șantaj – hoțul în lege cunoscut ca „Nicu Patron” cu rol de lider al organizației criminale implicate – are ca scop aducerea lui în fața justiției, pentru continuarea investigațiilor pe dosar.

Suplimentar, în decembrie 2022, acesta urma să fie reținut de autoritățile din România, spre extrădare în Franța pentru executarea mandatului de arest european inclusiv pentru contrabandă cu țigări, într-un dosar în care PCCOCS a comunicat despre 50 de percheziții în cele două state și în R. Moldova (…). Investigațiile continuă, timp în care persoanele vizate beneficiază de prezumpția nevinovăției, potrivit legii”, menționează reprezentanții PCCOCS într-un comunicat.

Anterior, Ivan Gușan a fost condamnat în Italia, în dosarul „Caracatița”.

La începutul lunii aprilie, Procuratura Generală (PG) anunța că fostul sportiv Ion Șoltoianu, care este bănuit pentru faptul că în timp ce era în penitenciar, începând din 2019, a pretins ilegal de la un alt deținut peste cinci milioane de lei, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.

Polițiștii și procurorii l-au reținut pe fostul sportiv Ion Șoltoianu pe 11 aprilie. Acesta ar fi pretins prin șantaj peste 5.000.000 lei de la un fost coleg deținut. Victima este un bărbat cu vârsta de 45 de ani, din Chișinău, care în perioada de debut a șantajului își ispășea pedeapsa pentru escrocherie, iar învinuitul – pentru omor.

Șantajul, însă, a continuat și după eliberarea acestora din penitenciar, timp în care învinuitul îl amenința pe bărbat și familia sa cu violență fizică și cu moartea, de către membrii unor organizații criminale și de către conducătorii acestora din țară și de peste hotare. Oamenii legii au descins cu percheziții la învinuitul cu vârsta de 55 de ani, după care l-au reținut.