Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Grigorciuc, reținut de PCCOCS. Pedeapsa…

Grigorciuc, reținut de PCCOCS. Pedeapsa pe care o poate primi după ce a agresat un procuror

Activistul civic Pavel Grigorciuc, acuzat că l-ar fi lovit pe procurorul Nicu Șendrea, a fost reținut, astăzi, 23 septembrie, de către angajații de la Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

În aceste clipe, procurorii PCCOCS efectuează acțiuni de urmărire penală cu participarea activistului.

Pentru că a comis fapte similare în trecut, potrivit legii, Grigorciuc riscă o pedeapsă în formă de amendă în mărime de la 750 la 1350 unităţi convenţionale (1 unitate convențională este echivalentă sumei de 50 lei) sau o pedeapsă cu închisoarea de până la 5 ani.

Pavel Grigorciuc este acuzat că, pe 11 septembrie, ar fi atacat un procuror în sectorul Botanica al capitalei. Activistul neagă însă informația, menționând că, de fapt, ar fi încercat să își recupereze telefonul pe care procurorul i l-ar fi luat.

În martie curent Grigorciuc a fost reținut după ce l-ar fi lovit pe deputatul Serigu Sîrbu. În timp ce Grigorciuc afirma că i-a dat o palmă peste față fostului său coleg de partid din PCRM, Sergiu Sîrbu a declarat că a fost diagnosticat cu comoție cerebrală, pentru că Grigorciuc l-ar fi lovit cu pumnul sau cu un obiect în partea dreaptă a capului. După trei luni de arest în penitenciar și la domiciliu, dar și după mai multe solicitări ale avocaților cere cereau revocarea măsurii preventive, la 9 iulie, instanța de judecată a decis eliberarea provizorie al lui Grigorciuc sub control judiciar, măsură care a expirat la 8 august.