Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Doi bărbați, reținuți în flagrant…

Doi bărbați, reținuți în flagrant cu 5 tone de alcool

Sursă foto: border.gov.md

Doi cetățeni moldoveni, cu vârste de 33 și 22 de ani, au fost reținuți în flagrant ieri, 30 noiembrie, cu aproximativ cinci tone de alcool. Preliminar, valoarea mărfii este estimată la aproximativ un milion de lei, se arată într-o notă informativă emisă Poliția de Frontieră.

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Nord au documentat activitatea celor doi pe parcursul a patru luni, fiind suspectați de implicare în operațiuni ilegale cu alcool.

Dintr-un camion cu semiremorcă, având loc special amenajat, tăinuit, depozitau substanță lichidă cu miros specific de alcool, în vase cu volumul de 200 litri fiecare. Fiecare persoană își avea rolul bine derminat în comiterea infracțiunii”, notează polițiștii.

În rezultatul cercetărilor efectuate, s-a stabilit că cei prin întelegere prealabilă cu alte persoane, au inițiat o activitate de transportare, păstrare, comercializare, depozitare și scoaterea de pe teritoriul R. Moldova a mărfurilor supuse accizelor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal.

Pe caz a fost inițiată o cauză penală sub conducerea Procuraturii raionului Ocnița.