(doc) Procuratura: grupurile Filat și Gacikevici, Platon și Șor, beneficiarii majoritari ai miliardului furat

Beneficiarii majori ai fraudei bancare sunt grupul Gacikevici și grupul Filat, Veaceslav Platon și Ilan Șor, susțin organele de drept ale R. Moldova. Conducerea Procuraturii Generale, Procuraturii Anticorupție, Centrului Național Anticorupție și Agenției pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale susțin o conferință de presă în care vorbesc despre rezultatele obținute până în prezent privind investigarea fraudei bancare.  Tot astăzi, a fost făcută publică Strategia de Recuperare a mijloacelor financiare sustrase din BC „Banca de Economii” Sa, BC „Banca Socială” SA și BC „Unibank” SA.

Potrivit procurorului general al R. Moldova, Eduard Harunjen, în gestiunea organelor de drept există peste 200 de dosare penale care investighează furtul din sistemul bancar. Potrivit acestuia majoritatea sunt transmise în judecată sau se află pe ultima sută de metri până la finalizarea achetelor.

 

(LIVE) Investigația privind frauda bancară, pe ultima sută de metri. PG, CNA, PA și ARBI prezintă nume, scheme și sume


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Ion

    Filat și Gacikevici, Platon și Șor au fost doar unelte! Miliardul a nimerit in buzunarul criminalului Vlad Plhotniuc!

  2. Solon

    De la un timp observ ca nu mai pot lectura unele ziare din cauza abundentei de informatii negative, scandaloase… Mult m-a bucurat ca strategia prevede recuprarea miliardului devalizat timp de 3 ani. Dar cine va ,ai reveni la tema peste trei ani, sau electorala din 2018. Mult mai bine ar fi ca ZDG sa scrie cum sunt pedepsiti talharii, dar nu cum se fura descriind cu lux schema ,lor E timpul de doyat masa critica a informatiei negative. Nu de alta … dar..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *