(doc) La cine a ajuns averea lui Filat. Nepotul ex-premierului adresează o scrisoare deschisă organelor de drept

Vladimir Rusu, nepotul ex-premierului Vlad Filat, susține că după condamnarea liderului PLDM, fosta sa soție, Sanda Diviricean, și finul de cununie al foștilor soți, Virgil Păvăleanu, ar fi înstrăinat ilegal o parte din averea acestuia.

Rusu a adresat o scrisoare deschisă în acest sens către procurorul general al R. Moldova, Eduard Harunjen, șeful CNA, Bogdan Zumbreanu, adjunctul șefului CNA, Adriana Bețișor, șefa Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, Otilia Nicolai, dar și instituțiilor mass-media.

„Am hotărât să trimit o sesizare  prin care vreau sa atrag atenția opiniei publice cu privire la unele ilegalități care se comit. Totodată, vreau să mă ajutati ca această informatie să ajungă publică pentru a putea opri ilegalitațile pe care le comit persoanele mentionațe în sesizare”, scrie nepotul lui Vlad Filat.

La 11 noiembrie 2016, instanța a dispus aplicarea măsurii de asigurare sub formă de confiscare specială față de bunurile imobile ale fostului premier, cota socială de 49, 634% la SC Kapital Invest Company SA în cadrul IPTEH S.A. și cota de 95,37% din acțiunile la SC Kapital Invest Company SA.

Știrea se actualizează.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Andrei Țopa

    Din cate se observa, suntem martori la un razboi al rudelor. De fapt sesizarea isi are rost, nepotul informand ca doamna Sanda Diviricean (ex – Sanda Filat) nu este inger, precum se crede în țărișoara Moldova, si ne mai spune si despre faptul ca doamna Sanda ar mușca nu doar din avutia lui Filat, dar si din cea a statului, bunuri care de fapt au trecut la balanta statului, in contul acoperirii prejudiciului cauzat de Filat, conform hotărîrii de judecată. Cum era posibil asa ceva onorabili justitiari?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *