Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   DOC/ Hotărârea prin care nu…

DOC Hotărârea prin care nu se confirmă legalitatea alegerilor din capitală

„Nu se confirmă legalitatea alegerilor locale noi ale primarului general al mun. Chișinău din data de 20 mai 2018 – 3 iunie 2018”, scrie judecătoarea Rodica Berdilo în hotărârea pe care a adoptat-o la ora 21.50, după aproape trei ore de deliberare.

Decizia este definitivă și executorie, dar poate fi contestată de părți în instanța ierarhic superioară timp de o zi. Liderul PPDA, Andrei Năstase, a declarat, după pronunțarea deciziei, că o va contesta la Curtea de Apel Chișinău.

 

Se întâmplă la două săptămâni și două zile de când a fost ales primar al capitalei cu 52,57% din voturi. La 3 iunie, Andrei Năstase a câștigat mandatul de un an la șefia capitalei cu un avantaj de 12 644 de voturi față de contracandidatul său, Ion Ceban. Procesul de validare a mandatului său de primar a fost însă tergiversat după ce contracandidatul său în turul doi de scrutin, socialistul Ion Ceban, l-a atacat în instanță pe motiv că ar fi încălcat legislația electorală și după ce reprezentantul Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău a solicitat schimbarea magistratului pe motiv că nu ar fi dat dovadă de imparțialitate la judecarea cazului.