Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ A fost aprobată componența…

DOC A fost aprobată componența nominală a magistraților din cadrul Judecătoriei Chișinău în examinarea cauzelor de corupție și a celor conexe

Imagine-simbol

Președinta interimară a Judecătoriei Chișinău, Livia Mitrofan, a aprobat marți, 20 februarie, componența nominală a magistraților din cadrul instanței în examinarea cauzelor de corupție și a celor conexe.

Judecătorii care vor examina cauzele penale trimise în instanța de judecată de Procuratura Anticorupție:

  1. Stella Bleșceaga
  2. Olga Bejenari
  3. Eugeniu Beșelea
  4. Vitalie Budeci
  5. Ana Cucerescu
  6. Liliana Cușcă
  7. Alexandru Negru
  8. Vladislav Schibin
  9. Sergiu Stratan

Judecătorii specializați în examinarea cauzelor ce ține de activitatea judecătorului de instrucție privind controlul judiciar al procedurilor prejudiciare pe marginea cauzelor penale aflate în gestiunea Procuraturii Anticorupție:

  1. Ana Bologan
  2. Alina Gorceag
  3. Constantin Damaschin, membru supleant

Componența nominală a judecătorilor specializați în examinarea cauzelor de contencios administrativ privind legalitatea actelor de constatare emise de Autoritatea Națională de Integritate prin care se constată diferențe substanțiale între veniturile obținute și cheltuielile realizate raportate la averea dobândită:

  1. Lucia Bagrin
  2. Serafim Vasilache

Componența nominală a magistraților din cadrul Judecătoriei Chișinău specializați în examinarea cauzelor civile privind confiscarea averilor nejustificate în folosul statului parvenite de la Autoritatea Națională de Integritate:

  1. Eleonora Badan-Melnic
  2. Alina Brăgaru
  3. Alexandru Mardari

Pe 29 ianuarie, președinta interimară a Judecătoriei Chișinău, Livia Mitrofan, a semnat dispoziția cu privire la aprobarea componenței nominale a judecătorilor din cadrul Judecătoriei Chișinău în materie civilă și penală, determinarea sediului de activitate a acestora, cât și modul de funcționare a direcțiilor de evidență și documentare procesuală din cadrul instanței judecătorești.

Întrebați de ZdG despre câți judecători își vor modifica specializarea, reprezentanții Judecătoriei Chișinău au comunicat că nu pot prezenta un număr. Conform constatărilor ZdG, unul dintre magistrații cărora le-a fost modificată specializare este judecătorul în materie penală Gheorghe Balan, care examinează mai multe dosare de rezonanță, inclusiv dosarul în care fostul deputat democrat Vladimir Andronachi este învinuit de implicare în furtul miliardului, episod din dosarul „Frauda bancară”. Balan i-a eliberat recent pe Vladimir Andronachi și Anatolie Blonschi, aflați pe banca acuzaților, sub garanție judiciară.

Numele lui Balan se regăsește în lista judecătorilor din cadrul Judecătoriei Chişinău specializați în materie civilă. Alți doi magistrați care examinau cauze penale, Bolocan Elena și Curicheru Valeriu, vor trece pe cauze civile. Membra Consiliului Superior al Magistraților (CSM) Ioana Chironeț, magistrată la sediul Centru, ar urma să-și continue activitatea la finalul mandatului la sediul Buiucani, fiindu-i modificată specializarea din materie civilă în materie penală.

Și candidatul la funcția de membru în CSM, care nu a promovat evaluarea Comisiei Pre-Vetting, Alexei Paniș, specializat până acum în materie de contencios administrativ, va examina dosare penale. Și magitrații de la sediul Centru Schibin Vladislav și Beșelea Eugeniu, specializați în materie de drept civil, vor fi transferați pentru a examina cauze penale.