Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Detalii despre perchezițiile de la…

Detalii despre perchezițiile de la Edineț și Dondușeni în dosarul mitei pentru obținerea permiselor de conducere. Printre reținuți, soțul și fiul unei membre a Organizației Teritoriale a PAS din Edineț. Reacția Partidului

Sursa foto: Facebook/Iulia Gonta

Membra Organizației Teritoriale a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Edineț, Iulia Gonța, a fost exclusă din partid pe 12 aprilie, după ce soțul și fiul acesteia au fost reținuți pe 11 aprilie în cadrul mai multor cauze penale ce vizează mita percepută la eliberarea permiselor de conducere.

Purtătoarea de cuvânt a Partidului Acțiune și Solidaritate, Adriana Vlas, a declarat pentru Ziarul de Gardă că formațiunea „așteaptă” ca autoritățile competente „să investigheze și să sancționeze după toate normele legale orice act de corupție”.

„Iulia Gonța a fost exclusă astăzi (12 aprilie – n. red.) din calitatea de membru PAS. Avem toleranță zero față de corupție și așteptam ca autoritățile să investigheze și să sancționeze după toate normele legale orice act de corupție”, a declarat purtătoarea de cuvânt a PAS.

Potrivit Adrianei Vlas, în 2021 Iulia Gonța a ocupat funcția de secretară tehnică a Organizației Teritoriale a PAS din Edineț, iar până acum era doar membră a OT.

Pe 11 aprilie, Centrul Național Anticorupție (CNA) și Procuratura Anticorupție (PA) au anunțat despre reținerea a șase persoane din Edineț și Dondușeni, bănuite că ar fi implementat, în nordul țării, „o schemă de pretindere a mijloacelor financiare ilicite de la persoanele care aplicau pentru obținerea permiselor de conducere”.

Printre cei reținuți este șeful Secției Înmatricularea Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto Edineț și tatăl acestuia, fost polițist. Cei doi sunt fiul, respectiv soțul Iuliei Gonța, care până pe 12 aprilie a fost membră a Organizației Teritoriale PAS Edineț.

CNA și PA au anunțat anterior că în cauzele penale ce vizează mita percepută la eliberarea permiselor de conducere au fost reținuți directorul filialei Donduşeni al ÎS „Centrul pentru pregătirea specialiștilor Armatei Naționale”, un instructor auto, un agent economic și un angajat al unei benzinării.

Centrul Național Anticorupție anunță că joi, 13 aprilie, începând cu ora 9:00, Judecătoria Bălți examinează demersurile procurorilor privind arestarea preventivă a celor șase persoane, reținute în dosarele mitei la eliberarea permiselor de conducere.