CV-urile candidatelor la funcția de membru în Colegiul disciplinar al CSM

Două persoane aspiră la fotoliul de membru al Colegiului disciplinar din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din partea societății civile. Este vorba despre Elena Demian, profesoară de drept la Univestitatea Liberă Internațională din Moldova (ULIM) și Olesea Plotnic, formatoare la Institutul Național de Justiție și până recent, membră a respectivului Colegiu al CSM.

În concursul pentru funcția de membru în Colegiul disciplinar al judecătorilor din cadrul CSM și-ai depus dosarele de participare trei persoane. La etapa interviului, care se va desfășura la 1 martie, au fost admise doar Elena Demian și Olesea Plotnic, informează Ministerul Justiției, care publică și CV-urile celor două candidate.

Olesea Plotnic este doctor habilitat în drept, formator la Institutul Național de Justiție și conferențiar universitar la Universitatea de Stat din Moldova (USM) și Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM). Aceasta a deținut funcția de membru al Colegiului disciplinar al CSM între 2015 – 2017. Anterior, Olesea Plotniuc a activat în Seriviciul Standardizare și Metrologie, la Agenția pentru Protecția Consumatorilor, fundația Soros și Centrul de Resurse Juridice din Moldova.

Elena Demian este lector la Universitatea Liberă Internațională din Moldova (ULIM). În prezent, Elena Demian face studii de doctorat la ULIM.

Colegiul disciplinar este un organ independent, care examinează cauzele disciplinare în privinţa judecătorilor şi aplică sancţiuni disciplinare. Mandatul membrului Colegiului este de 6 ani, fără posibilitatea numirii pentru două mandate consecutive.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *