Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Curtea de Apel a respins…

Curtea de Apel a respins cererile procurorilor privind plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile în cazul deputaților Jardan și Ulanov

Petru Jardan și Denis Ulanov

Curtea de Apel Chișinău a respins, luni, 5 aprilie, recursurile Procuraturii Anticorupție împotriva încheierilor emise de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, prin care doi deputați, învinuiți în dosare de rezonanță, au fost liberați provizoriu sub control judiciar.

Procuratura Anticorupție a solicitat plasarea celor doi deputați, cu statut de învinuit, în arest preventiv pentru 30 de zile, însă atât pe 25 martie, cât și pe 5 aprilie, solicitarea procurorilor a fost respinsă.

Denis Ulanov este învinuit de „escrocherie” și „spălare de bani”, în dosarul numit generic „frauda bancară”, iar Petru Jardan este învinuit de „abuz de serviciu”, în dosarul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

Ambii învinuiți pledează nevinovați.

Deputații Denis Ulanov și Petru Jardan au fost reținuți după ce, la cererea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, Parlamentul le-a ridicat imunitatea parlamentară.

Deputații din Parlamentul de la Chișinău au votat luni, 22 martie, pentru aprobarea cererii procurorului general, Alexandr Stoianoglo, privind ridicarea imunității, pentru anchetarea și arestarea lui Ulanov și a lui Jardan.

Denis Ulanov și Petru Jardan, deputații Partidului „ȘOR” au ajuns în Parlament în urma alegerilor din februarie 2019. Anterior, Denis Ulanov l-a apărat pe deputatul fugar Ilan Șor în dosarul în care acesta este judecat pentru implicarea în frauda bancară, iar Petru Jardan a administrat una dintre cele mai importante companii afiliate lui Șor, „Avia Invest”, cea care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău.