Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Contravaloarea mijlocului de transport, folosit…

Contravaloarea mijlocului de transport, folosit pentru contrabanda cu cele 150 000 țigări, depistate la Leușeni, în octombrie 2021, va ajunge în bugetul de stat, anunță PCCOCS

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că a obținut dispunerea încasării în beneficiul statului a contravalorii mijlocului de transport, folosit pentru contrabanda cu cele 150 000 țigări, depistate la Leușeni, în octombrie 2021. Valoarea mijlocului de transport este de peste 655 000 lei. Potrivit PCCOCS, hotărârea în acest sens a fost pronunțată de Curtea de Apel Chișinău, este definitivă și executorie.

În toamna anului 2021, vameșii de la Leușeni au descoperit 7 590 pachete de țigări (151 800 de țigarete) de diverse mărci, marcate cu timbru de acciz al R. Moldova într-un TIR înmatriculat în România. Produsele din tutun erau tăinuite în rezervoarele autocamionului.

VIDEO/ Autoritățile au pornit dosar penal pentru contrabandă, după ce vameșii de la Leușeni au descoperit peste 7 mii de pachete de țigări cu timbru de acciz al R. Moldova într-un TIR care pleca în România

În decembrie 2021, reprezentanții PCCOCS au anunțat că au terminat urmărirea penală și au trimis în judecată dosarul penal de învinuire a șoferului de TIR.

Potrivit declarațiilor șoferului, investiția pe care o făcuse pentru cumpărarea țigaretelor cu filtru, pe care intenționa să le comercializeze pe piața neagră a Uniunii Europene era de circa 300 000 lei, iar ascunzișurile din cele două rezervoare le confecționase artizanal (astfel încât doar aproximativ 20% din spațiu putea fi umplut cu combustibil).

Potrivit legii, contrabanda cu mărfuri accizate comisă în circumstanțele acestei cauze penale, se pedepsește cu închisoare de la 4 la 10 ani. Bărbatul își recunoaște vinovăția, iar Judecătoria Hâncești urmează să se pronunțe cu privire la dosarul trimis de procurori pentru examinare în fond.

Dosarul contrabandei cu 150 000 de țigarete de la vama Leușeni, transmis în instanța de judecată