Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Autoritățile au pornit dosar…

VIDEO Autoritățile au pornit dosar penal pentru contrabandă, după ce vameșii de la Leușeni au descoperit peste 7 mii de pachete de țigări cu timbru de acciz al R. Moldova într-un TIR care pleca în România

Serviciul Vamal (SV) anunță că vameșii de la Leușeni au descoperit peste șapte mii de pachete de țigări marcate cu timbru de acciz al Republicii Moldova într-un TIR înmatriculat în România. Produsele din tutun erau tăinuite în spații adaptate special pentru transportarea ilegală a mărfurilor.

Potrivit Serviciului Vamal, în baza analizei de risc, camionul care se deplasa fără încărcătură din R. Moldova în România a fost redirecționat spre scanare. Analizând imaginile, funcționarii vamali au remarcat prezența unor obiecte suspecte în anumite părți ale camionului.

Suspiciunile vameșilor au fost confirmate după ce aceștia au demontat spațiile special adaptate din cele două rezervoare pentru combustibil, din care au extras 7 590 pachete de țigări (151 800 de țigarete) de diverse mărci.

Potrivit informațiilor preliminare, produsele din tutun urmau să fie comercializate ilegal pe piața neagră din Uniunea Europeană. Țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul autocamionului a fost reținut pentru 72 de ore. Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal, cercetările fiind în desfășurare în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și atragerii acestora la răspundere conform prevederilor legale.

Potrivit legii penale, infracțiunea de contrabandă cu mărfuri accizate se pedepsește cu închisoare de la 4 la 10 ani.