Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Cetățenii R. Moldova vor putea…

Cetățenii R. Moldova vor putea face programări online pentru apostilarea actelor prin intermediul unui sistem automatizat, începând de mâine

Imagine simbol

Cetățenii R. Moldova vor putea face programări online pentru apostilarea actelor prin intermediul unui sistem automatizat, începând cu 23 decembrie curent.

Programarea online pentru aplicarea apostilei se va putea face pe pagina web https://programare-apostila.justice.gov.md. Solicitantul va trebui să indice numărul de acte depuse spre apostilare, numele, prenumele, numărul de identificare (IDNP) și adresa de e-mail. După recepționarea informației, în adresa solicitantului programării va fi expediat un mesaj de confirmare, care va conține data, ora și codul unic al programării.

Ulterior, persoana urmează să se prezinte cu buletinul de identitate la sediul Direcției apostilă și legalizare, mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr. 82, la data și ora indicată în mesajul de confirmare.

Totodată, potrivit Ministerului Justiției, persoanele care nu au acces la internet vor putea depune actele fără programare la un ghișeu.

Depunerea actelor va avea loc pentru programarea prealabilă, de luni până vineri, de la ora 08:05 până la 16:00 (două ghișee), în lipsa programării, de luni până joi, de la ora 08:05 până la 15:00, vineri – de la ora 08:05 până la 12:30 (un ghișeu).

Solicitantul nu va putea depune un număr mai mare de acte decât cel indicat în solicitarea programării. De asemenea, este stabilit un plafon de până la 50 de acte pe zi, „astfel încât să fie exclus abuzul din partea intermediarilor”.