Cetățean străin, reținut cu 7 pașapoarte românești contrafăcute

Un bărbat de 33 de ani, cetățean al Turciei, a fost identificat printre pasagerii rutei Chișinău- Istanbul, de către inspectorii de frontieră din cadrul punctului de trecere Chișinău-Aeroport, urmare a analizei de risc și a unor măsuri speciale de investigaţii, în scopul contracarării infracționalității transfrontaliere.

Cetățeanul străin a prezentat la controlul de frontieră pașaportul emis de autoritățile Turciei, însă, în baza informațiilor deținute de angajații Poliției de Frontieră, acesta a fost supus controlului de nivelul doi, ce presupune o verificare minuțioasă atât a actelor de călătorie, cât și a persoanei. În rezultat, în haina acestuia au fost găsite 7 pașapoarte românești cu semne vădite de falsificare.

Bărbatul a refuzat să dea declarații privind actele depistate la el, acesta a fost reținut pentru 72 de ore. Pe cazul dat a fost pornită urmărire penală conform art. 361 Confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false. Dacă persoana va fi găsită vinovată, riscă pedeapsă cu amendă în mărime de la 200 la 600 de unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 5 ani. Pașapoartele au fost ridicate și transmise spre expertizare, iar cazul în continuare este cercetat de către ofițerii Serviciului investigaţii speciale al Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internaţional Chişinău.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *