Principală  —  IMPORTANTE   —   Cele trei persoane din Nisporeni,…

Cele trei persoane din Nisporeni, printre care primarul orașului, reținute într-un dosar de abuz în serviciu și fals în declarații, plasate în arest la domiciliu. PG: „Învinuiții și-au recunoscut integral vinovăția”

Sursa foto: Grigorii Robu/ Facebook

Primarul orașului Nisporeni, Grigorii Robu, și alte două persoane, reținute acum două zile într-un dosar de abuz în serviciu și fals în declarații, au fost plasate în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost luată joi, 21 septembrie, de către judecătorul de instrucție din cadrul Judecătoriei Ungheni, sediul Nisporeni, care a admis demersurile procurorului de caz.

Conform purtătoarei de cuvânt a Procuraturii Generale (PG), Violina Moraru, în cadrul înaintării acuzării și audierii învinuiților, aceștia și-au recunoscut integral vinovăția.

„Pe 20 septembrie, de către procurorii din cadrul Procuraturii raionului Nisporeni au fost înaintate demersuri privind aplicarea măsurii preventive arestul la domiciliu pe un termen de 30 de zile pentru cele trei persoane reținute. În cadrul examinării demersului, de către procurorul de caz a fost susținută solicitarea unuia din învinuiți, și anume a primarului orașului Nisporeni, ca în cazul aplicării măsurii preventive nominalizate, să i se acorde permisiunea părăsirii temporare a domiciliului, în scopul exercitării dreptului de a fi ales.

Pe 21 septembrie 2023, judecătorul de instrucție din cadrul Judecătoriei Ungheni, sediul Nisporeni, a admis demersurile procurorului aplicând măsura preventivă – arestul la domiciliu pe un termen de 30 de zile pentru cele trei persoane acuzate, fiind interzisă ieșirea din locuință fără permisiunea procurorului care conduce urmărirea penală. Suplimentar, vă informăm că în cadrul înaintării acuzării și audierii învinuiților, ultimii și-au recunoscut integral vinovăția”, a declarat Violina Moraru.

Marți, 19 septembrie, primarul orașului Nisporeni, Grigorii Robu, și alți doi funcționari din cadrul Primăriei orașului Nisporeni au fost reținuți pentru 72 de ore, într-un dosar de abuz în serviciu și fals în declarații, în urma unor percheziții.

La alegerile locale din 2019, Grigorii Robu a candidat pentru funcția de primar al Primăriei Nisporeni din partea Partidului Democrat din R. Moldova (PDM), redenumit între timp în Partidul Social Democrat European (PSDE). Acesta a obținut atunci al doilea mandat.

Conform ultimei sale declarații de avere și interese personale, primarul a ridicat în 2022 venituri salariale în valoare de 186 864 de lei. Tot anul trecut, funcționarul a obținut 72 670 de lei din vânzarea de struguri. Grigorii Robu deține două terenuri agricole, un apartament care ar valora 549 633 de lei. Familia Robu mai are în proprietate un autoturism de model Renault Captur care ar valora 100 000 de lei.