Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ/ Primarul orașului Nisporeni…

ULTIMA ORĂ Primarul orașului Nisporeni a fost reținut într-un dosar de abuz în serviciu și fals în declarații. Detalii de la PG

Sursa foto: calm.md

Primarul orașului Nisporeni, Grigorii Robu, a fost reținut marți, 19 septembrie, într-un dosar de abuz în serviciu și fals în declarații. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către Violina Moraru, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG).

Potrivit reprezentantei Procuraturii, în această cauză au fost reținuți încă doi funcționari din cadrul Primăriei orașului Nisporeni.

„Confirmăm reținerea persoanei nominalizate în cadrul unei cauze penale intentate conform bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunilor de abuz de serviciu și fals în declarații, precum și a altor doi funcționari din cadrul Primăriei Nisporeni. A patra persoană a fost recunoscută și audiată în calitate de bănuit, fiind cercetată în stare de libertate.

La fel, de către grupul de urmărire penală, sub conducerea Procuraturii raionului Nisporeni, au fost efectuate percheziții la domiciliile, în birourile și automobilele persoanelor vizate”, a declarat Violina Moraru pentru ZdG.

La alegerile locale din 2019, Grigorii Robu a candidat pentru funcția de primar al Primăriei Nisporeni din partea Partidului Democrat din R. Moldova (PDM), redenumit între timp în Partidul Social Democrat European (PSDE). Acesta a obținut atunci al doilea mandat.

Conform ultimei sale declarații de avere și interese personale, primarul a ridicat în 2022 venituri salariale în valoare de 186 864 de lei. Tot anul trecut, funcționarul a obținut 72 670 de lei din vânzarea de struguri. Grigorii Robu deține două terenuri agricole, un apartament care ar valora 549 633 de lei. Familia Robu mai are în proprietate un autoturism de model Renault Captur care ar valora 100 000 de lei.