Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Cei șase suspecți care au…

Cei șase suspecți care au snopit în bătaie doi tineri în centrul capitalei, trimiși pe banca acuzaților. Ce pedeapsă riscă

Cei șase suspecți, care în noapte de 24 octombrie au snopit în bătaie doi tineri, în scuarul Catedralei Mitropolitană din centrul capitalei, vor compărea pe banca acuzaților. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă amendă în mărime de la 37.500 lei la 67.500 lei sau cu închisoare de până la 5 ani.

Potrivit procuraturii, în noaptea de 24 octombrie, tinerii traversau scuarul, după ce au sărbătorit ziua de naștere a unuia din ei, unde au consumat alcool. În preajmă se aflau cele două victime, care ieșiseră seara la o plimbare cu bicicletele, iar în acele momente se odihneau, înainte să plece spre casă. 

„Motivul faptei comise a fost observația pe care le-ar fi făcut-o victimele, atunci când cineva din cei șase a fluierat. Aceștia s-au apropiat de victime, i-au numit cu cuvinte necenzurate, iar atunci când cei doi au decis să evite escaladarea situației și să plece acasă, au fost și agresați fizic, iar unul din ei s-a ales cu comoție cerebrală”, este menționat într-un comunicat de presă al Procuraturii.

Ulterior, procurorii au studiat probele colectate de oamenii legii și au trimis în judecată dosarul de învinuire a acestora pentru infracțiunea de huliganism: fapte intenţionate care au încălcat grosolan ordinea publică, însoţite de aplicarea violenţei, care s-au deosebit prin cinism și obrăznicie deosebită.

Potrivit legii, huliganismul comis de două sau mai multe persoanei, se pedepsește cu amendă, pentru fiecare persoană, în mărime de la 37.500 lei la 67.500 lei sau cu închisoare de până la 5 ani.

Inculpații au vârsta cuprinsă între 16 și 32 de ani, toți în afară de doi sunt angajați la muncă, iar unul din ei a fost anterior condamnat pentru furt.