Principală  —  IMPORTANTE   —   Ce spune consilierul ministrului demisionar…

Ce spune consilierul ministrului demisionar de Interne despre inspecțiile efectuate de polițiști la sediul PAS

Consilierul ministrului demisionar de Interne, Iulian Berco, a declarat pentru Ziarul de Gardă că inspecțiile efectuate joi, 3 iunie, de către polițiști la sediul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) „au fost un control de rutină”, însă funcționarul nu ne-a putut spune dacă astfel de inspecții au avut loc până acum și la sediile altor partide politice.

Solicitat de ZdG pentru un comentariu în legătură cu inspecțiile efectuate joi, 3 iunie, de către polițiști la sediul PAS, consilierul ministrului demisionar de Interne, Iulian Berco, ne-a comunicat că acțiunile „au fost un control de rutină” și că „au avut loc verificări după mai multe cazuri, din ultimul timp, de vandalizare a sediilor”, menționând că în scurt timp reprezentanții IGP vor veni cu detalii la acest subiect.

Întrebat dacă astfel de inspecții au avut loc și la sediile altor partide, Berco ne-a declarat că „nu poate să ne spună” și că „știe doar că nu au fost careva acțiuni selective”.

O să vină IGP cu un comunicat, dar pot să vă spun că a fost un control de rutină. Nu este ceva deosebit, a fost un control a sediilor nu a partidelor sau a reprezentanților partidelor.

ZdG: „Au fost efectuate controale la toate sediile partidelor?”

Eu nu pot să vă spun. Știu doar că nu au fost careva acțiuni selective. Au fost verificate după mai multe cazuri din ultimul timp de vandalizare a sediilor”, a declarat pentru Ziarul de Gardă consilierul ministrului demisionar de Interne.

Precizările Poliției în legătură cu inspecțille efectuate de către angajații MAI la sediul PAS:

„Suntem în perioada preelectorală și pentru a nu admite cazuri de vandalizări, deteriorări asupra sediilor partidelor politice, poliția întreprinde activități de informare a reprezentanților partidelor politice. Astfel, în vederea prevenirii unor astfel de situații, angajații poliției, vizitează sediile partidelor politice unde fac schimb de informații ce țin de datele de contact cu reprezentanții partidului, astfel încât dacă aceștia observă persoane suspecte sau situații de risc să contacteze direct polițiștii, pentru o intervenție promptă. Ținem să informăm, contrar versiunilor vehiculate pe rețelele sociale, NU a avut loc nici o inspectare de evaluare, polițiștii doar s-au prezentat și au făcut schimb de numere de telefoane cu reprezentanții partidului politic. Solicităm partidelor politice să accepte măsurile de siguranță întreprinse de către angajații poliției și să nu ne atragă în jocuri politice”, se menționează în nota emisă de către Direcția de Poliția a municipiului Chișinău.

Sediul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a fost vizitat joi, 3 iunie, de către trei ofițeri ai Poliției. Despre asta a anunțat secretarul general degrevat al Președinției, actual candidat la funcția de deputat pe listele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Andrei Spînu, printr-un mesaj postat pe pagina lui de Facebook.

Andrei Spînu menționează în postare, că reprezentanții PAS au fost mirați de vizita ofițerilor, întrucât nu au primit nicio notificare în prealabil în acest sens și că „îi solicită conducerii MAI să confirme legalitatea acestor inspecții”. Ministrul de Interne nu a răspuns la apelurile ZdG pentru a oferi un comentariu pe marginea acestui subiect.