Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Banii donați de enoriași, furați…

Banii donați de enoriași, furați din mașina personală a secretarului Mitropoliei: „Nu este un subiect care merită mediatizat”

În seara zilei de sâmbătă din mașina persoanlă a secretarului eparhial al Mitropoliei, Vadim Cheibaș, au fost furați banii destinați remunerării muncitorilor de la biserica Stântul Dumitru, amplasată în sectorul Telecentru al capitalei. Mașina era parcată în apropierea unui mall de pe str C. Negruzzi, iar banii au fost sustrași de către hoți prin acces liber, afirmă Adrian Jovmir, ofițerul de presă al Direcției de poliție a municipiului Chișinău.

Adrian Jovmir susține că ofițerii de urmărire penală stabilesc circumstanțele producerii incidentului, dar spune că până la acest moment nu deține o informație oficială despre suma sustrasă. În același timp, secretarul eparhial al Mitropoliei, Vadim Cheibaș, a declarat pentru Deschide.md că este vorba despre 45.000 de lei, 400 de euro și 100 de dolari, bani proveniți dintr-o donație.

Mitropolitul Vladimir și secretarul Mitropoliei, Vadim Cheibaș Foto: mitropolia.md

Contactat de ZdG, secretarul eparhial al Mitropoliei, Vadim Cheibaș, s-a arătat deranjat de întrebări și a declarat că „Nu este un subiect care merită mediatizat”.

Vadim Cheibaș este parohul bisericii Sfântul Dumitru de la Telecentru care este destinată pentru societatea orbilor din R. Moldova.

Anterior, presa a scris că secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș, care trăiește într-o casă de milioane de lei. Colegii lui Vadim Cheibas, care slujesc la Catedrala Mitropolitana, declarau pentru ProTV că imobilul ar fi fost construit din salariul soției care ar avea o functie bine platită. Vecinii lui Cheibaș susțineau ca locuința a fost construită timp de zece ani, dupa ce lotul a fost cumpărat cu circa 3000 de dolari. Atunci, preotul a refuzat să spună din ce surse a fost construită casa în care locuiește, iar serviciul de presă al Mitropoliei declara că venitul preoților și remunerarea acestora este o informație de interes intern și nu poate fi facută publică.

Casa secretarului eparhial al Mitropoliei, Vadim Cheibaș. Foto: protv.md

Cheibas a refuzat să discute cu echipa Pro TV, plecând la volanul unui automobil Volvo, care ar costa câteva zeci de mii de euro.