Averea oficială a noilor adjuncți ai Procuraturii Generale, selectați de Robu

Noul procuror general interimar, Dumitru Robu, a obținut acordul Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) de a numi în funcții noi adjuncți ai Procuraturii Generale.

Este vorba despre: Eduard Bulat, procuror-șef al Secției politici, reforme și management al proiectelor din cadrul Direcției politici, reforme și protecția intereselor societății a Procuraturii Generale, Mircea Roșioru, unul dintre adjuncții fostului procuror general Eduard Harunjen, și Alexandru Nichita, procuror-șef al Direcției politici, reforme și protecția intereselor societății a Procuraturii Generale.

Eduard Bulat a ridicat în 2018 un salariu mediu lunar la Procuratura Generală de peste 30 de mii de lei. Familia Bulat deține în proprietare două apartament și un garaj. Acesta susține că nu deține vreo mașină, dar că din 2012 conduce un Volvo XC90, fabricat în 2009, în baza unor acte de posesie.

Declarația de avere și interese pentru 2018 a lui Eduard Bulat:

În funcția de adjunct al procurorului general al R. Moldova, Mircea Roșioru a ridicat pe parcursul anului trecut un salariu mediu lunar de 33 de mii de lei. Alți 33 de mii de lei, Roșioru i-a încasat de la Institutul Național al Justiției și de la USM. În 2018, adjunctul procurorului general a devenit, oficial, proprietarul unui apartament de 121 m.p. în care investise anterior. Tot anul trecut Roșioru și-a cumpărat un garaj și un spațiu nelocativ de 13 m.p.

Declarația de avere și interese pentru 2018 a lui Mircea Roșioru:

Alexandru Nichita a dost remunerat pe parcursul anului trecut cu un salariu mediul lunar de 31 de mii de lei în funcția de procuror-șef al Direcției politici, reforme și protecția intereselor societății a Procuraturii Generale. Acesta are în proprietate o casă, două mașini și două terenuri.

ZdG a scris în 2017 despre casa nedeclarată a lui Alexandru Nichita, pe atunci interimar al funcției de șef al Direcţiei politici, reforme şi protecţia intereselor societăţii de la Procuratura Generală și care anterior, pe parcursul a cinci ani, a condus Secţia investigaţii financiar-economice şi Direcţia investigaţii generale. În perioada respectivă, procurorul a reuşit să-şi ridice un imobil de lux, pe care nu-l declara în actele cu privire la venituri şi proprietate. „Casa e nefinisată. De asta nu am declarat-o”, explica Alexandru Nichita.

Declarația de avere și interese pentru 2018 a lui Alexandru Nichita:

Potrivit Legii cu privire la Procuratură, mandatul adjuncților procurorului general se încheie odată cu mandatul procurorului general, însă aceștia continuă să-și exercite atribuțiile pînă la numirea adjuncților noului procuror general. 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Toaca Eduard

    Hoți și nesimțiți ca până acum doamne tu ii vezi pe acești nemernici și mișei inghitiar pământul pe el și pe toate neamurile lui de toate gradele de rudenie și cumetrie și toți șefii lui și neamurile lor doamne fă o minune și stârpește- le sămânța.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *