Adjunctul procurorului general, despre controlul de la Procuratura Anticorupție. Ce se va întâmpla cu dosarele de rezonanță deschise în ultimele luni

Ruslan Popov, adjunctul procurorului general Alexandr Stoianoglo, oferă, într-o discuție cu ZdG, detalii despre controlul efectuat de un grup de procurori la Procuratura Anticorupție. Popov menționează că vor fi verificate dosarele gestionate de Procuratura Anticorupție începând cu anul 2016. Acesta spune și ce se va întâmpla cu dosarele de rezonanță deschise în ultimele luni de către Procuratura Anticorupție.

„Controlul este dispus pentru a verifica și evalua activitatea Procuraturii Anticorupție pentru segmentul de timp 2016-prezent. Se verifică dosarele. Inclusiv în declarația Parlamentului privind statul capturat se menționează despre corupția endemică instalată și activitatea Procuraturii insuficientă și neconformă așteptărilor pe segmentul respectiv. Toată presa, în tot spațiul public se vorbește despre o multitudine de dosare în ce privește implicarea procurorilor pe segmentul business-ului, pe segmentul politic, în ceea ce privește implicarea CNA-ului și a Procuraturii Anticorupție în faptul că sute de primari au trecut de partea partidului de la guvernare. Inclusiv dosarul privind frauda bancare, spălarea de bani, dosarul Platon…și multe altele. În toate există niște rezerve în ceea ce privește respectarea dreptului la un proces echitabil. Procurorul general a fost pus în situația pentru a confirma sau infirma toate aceste declarații, aceste acuzații aduse unei procuraturi specializate. Asta e o normalitate și e normal nu doar pentru R. Moldova, dar pentru orice țară. Pe segmentul urmăririi penale sunt implicate până la 10 persoane, iar pe segmentul judiciar sunt 5-6 persoane”, afirmă Ruslan Popov, contactat de ZdG.

Ruslan Popov, adjunctul procurorului general afirmă că, toate dosarele de rezonanță deschise în ultimele luni nu vor avea de suferit, iar procurorii care le gestionează vor putea munci, în continuare, la ele.

„Cum vă închipuiți dvs că procurorul general, la începutul carierei sale, să își asume așa o chestiune. (de a mușamaliza dosarele de rezonanță deschise în ultimele luni de Procuratura Anticorupție) E o aberație. Dosarele intentate în ultima perioadă vor continua. Verificarea vizează conducerea Procuraturii Anticorupție”, a punctat Ruslan Popov.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *