Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   21.000 de euro urmau să…

21.000 de euro urmau să fie scoși ilegal din țară

Angajații Poliției de Frontieră au depistat 21 mii de euro, ce urmau a fi scoși ilegal din țară, valuta a fost găsită în bagajul de mână și în haina unui pasager al cursei aeriene Chișinău-Veneția. Cazul a fost documentat de către angajații Poliției de Frontieră la data de 15 martie, aproximativ la ora 10:30, pe aeroportul din Capitală.

La controlul de securitate, inspectorii de frontieră au observat imagini suspecte privind bagajul unuia dintre pasageri, acesta fiind supus verificărilor adiționale care au scos la iveală mai multe bancnote, în valoare de 10 mii de euro. La fel, a fost luată decizia de a extinde cercetările și asupra stăpânei bagajului, fiind depistați în haina acesteia încă 11 mii de euro.

Femeia de 49 de ani, cetățeană a R. Moldova, a declarat că urma să ajungă în Italia, unde se afla de mai mulți ani, iar banii provin din vânzarea unui imobil pe teritoriul țării.

Polițiștii de frontieră au întrerupt călătoria persoanei, desfășurând la moment măsuri în vederea stabilirii vinovăției persoanei și prezenței în acțiunile acesteia a elementelor constitutive ale infracțiunii prevăzute de art. 248 alin. (5) Cod penal, care prevede închisoare de la 3 la 10 ani.