Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Volodimir Zelenski a felicitat ucrainenii…

Volodimir Zelenski a felicitat ucrainenii cu Anul Nou: „2023 – anul victoriei noastre”

Liderul ucrainean Voldimir Zelenski a felicitat ucrainenii cu nou an, declarând că 2023 va fi anul victoriei Ucrainei în războiul împotriva Rusiei.

„Să ne dorim credință și speranță? Ambele sunt de multă vreme în forțele armate (ucrainene n. red.) (…) Să ne dorim lumină? Este în fiecare dintre noi, chiar şi atunci când nu există electricitate”, a spus Volodimir Zelenski în mesajul său pe Telegram.

„Fericitări cu noul an! Anul victoriei noastre!”, a încheiat el, la mai bine de zece luni de la declanșarea invaziei țării sale de către Rusia, la 24 februarie 2022.

Sâmbătă, pe 31 decembrie 2022, Rusia a lansat un atac masiv cu rachete asupra mai multor orașe ucrainene. A fost atacată capitala Ucrainei, Kievul, și regiunile Hmelnițki, Zaporijie, Nikolaev și altele.

În Kiev, un om a fost ucis, iar 13 au fost răniți. Rachetele lansate de ruși au distrus mai multe clădiri. Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a declarat că 30% dintre consumatorii din Kiev au rămas fără curent electric. În regiunea Hmelnițki, în urma atacului cu rachete, au fost rănite două persoane. În Zaporojie au fost rănite 4 persoane, inclusiv o fată de 14 ani. Două case au fost distruse și opt au fost avariate. În regiunea Nikolaev au fost răniți șase oameni.

Comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi, a anunțat că Rusia a lansat, pe 31 decembrie, peste 20 de rachete de croazieră asupra Ucrainei, iar Forțele de apărare ucrainene au doborât 12 dintre acestea: șase în regiunea Kiev, cinci în regiunea Jitomir și una în regiunea Hmelnițki.