Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Zelensky, către militarii ucraineni:…

VIDEO Zelensky, către militarii ucraineni: „Nu vom ierta. Îi vom pedepsi pe toţi cei care au comis atrocităţi în acest război. Rusia a anunţat că va bombarda întreprinderile noastre din industria de apărare”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a transmis luni, 7 martie, un nou mesaj către cetățenii ucraineni, în care a subliniat că Dumnezeu nu va uita suferinţele prin care trece poporul său şi va veni şi Ziua Judecăţii. Zelensky consideră că sancţiunile impuse de occidentali Rusiei nu sunt suficiente.

Președintele Volodimir Zelensky a acuzat Rusia că a transformat coridoarele umanitare în coridoare însângerate și i-ar avertizat pe agresori că nu va exista liniște pe pământ pentru ei decât în mormânt pentru că fiecare până la unul va fi pedepsit.

„Astăzi este o duminică binecuvântată. Dar nu vom ierta și nu vom uitat sute şi sute de victime. Mii şi mii de suferinţe. Şi Dumnezeu nu va ierta. Nu azi. Nu mâine. Niciodată. Şi în locul celor iertaţi, va fi Ziua Judecăţii”, a afirmat Zelenski, într-un mesaj pe Facebook.


„Îi vom pedepsi pe toţi cei care au comis atrocităţi în acest război. Vom găsi fiecare nenorocit care a bombardat oraşele noastre, oamenii noştri, care au tras cu rachete, care au dat ordine. Vei avea un loc liniştit pe acest pământ doar când vei fi în mormânt. Rusia a anunţat că mâine va bombarda întreprinderile noastre din industria de apărare. Cele mai multe dintre ele sunt situate în oraşele noastre, cu civili în jur. Este o crimă, pur şi simplu o crimă. Şi nu am văzut niciun lider mondial reacţionând la asta astăzi, niciun politician occidental. Gândiţi-vă la sentimentul de neputinţă pe care îl au ocupanţii dacă îşi anunţă atrocităţile din timp! Totul pentru că nu există nicio reacţie. Niciun cuvânt. E ca şi cum toţi liderii occidentali erau plecaţi astăzi. Sper că măcar veţi observa asta mâine şi veţi reacţiona. O familie de patru persoane a fost ucisă astăzi la Irpin. Un bărbat, o femeie şi doi copii. În drum, când încercau să plece. O întreagă familie”, a declarat preşedintele ucrainean.

A început a douăsprezea zi de confruntări militare între trupele militare ruse și forțele defensive ucrainene. O nouă rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina cu privire la încetarea acțiunilor militare din Ucraina este programată pentru luni, 7 martie. Mai mulți civili au murit în Irpin, după ce trupele ruse au deschis focul asupra oamenilor care încercau să fugă din oraș. 

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

Detalii aici: LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina