Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Recorder: Președintele României și-ar…

VIDEO Recorder: Președintele României și-ar construi o vilă din banii publici. Costul lucrărilor ar fi de 7 milioane de euro

Foto: recorder.ro

Într-una dintre zonele exclusiviste din București, a apărut un șantier atent supravegheat, pe care se execută lucrări estimate la 7 milioane de euro. Fostul sediu al Partidului Național Liberal (PNL) și al ALDE este transformat într-o reședință de familie. Indiciile descoperite în cadrul unei investigații Recorder, arată că vila va fi atribuită președintelui Klaus Iohannis după ce acesta își va termina al doilea mandat. Informația a fost confirmată de surse din mediul politic pentru g4media.ro.

Potrivit actelor consultate de Recorder, imobilul este în administrare Regiei Autonome „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” (RA-APPS). Instituția intenționează să investească pentru renovare și amenajare 35 de milioane de lei românești (circa 7 milioane de euro). Sursa citată de g4media.ro afirmă că lucrările de amenajare vor costa 45 de milioane de lei (circa 9 milioane de euro).

Vila are 1 200 de metri pătrați, cu subsol, parter și etaj, garaj, cabină de pază la poartă, două săli de sport, sere și va fi dotată cu panouri solare, care „vor face diferența la facturi” – singurii locatari a reședințelor de protocol, care își plătesc din bani proprii utilitățile, sunt foștii șefi de stat.

Vila va avea un cabinet cu intrare separată. Conform legii, cercul demnitarilor care ar avea dreptul la o asemenea locuință de protocol oferită de stat este foarte restrâns. Doar foștii președinți au dreptul să primească din partea RA-APPS o reședință oficială.

Indirect, construcția este finanțată și de Partidului Național Liberal (PNL), formațiune a cărei membru a fost președintele român.

Președinte înainte de Klaus Iohanis, lui Traian Băsescu i s-a repartizat o vilă de pe strada Gogol din București, loc unde, de asemenea, au avut loc lucrări de reabilitare înainte de mutarea acestuia. Renovarea imobilului a costat cu mult sub prețul clădirii fostului sediu PNL: circa 300 de mii de euro.