Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Mama unui soldat rus…

VIDEO Mama unui soldat rus ucis în prima zi a războiului din Ucraina a primit vestea decesului chiar de ziua lui de naștere

Maxim Hanîghin, un tânăr de 22 de ani din regiunea rusă Saratov, a murit în prima zi a invaziei rusești în Ucraina, pe 24 februarie. Mama băiatului spune că a primit vestea decesului pe 25 februarie, chiar în ziua în care fiul ei ar fi împlinit 22 de ani, informează portalul „Свободные новости. FreeNews-Volga” din orașul Saratov.

Ludmila Hanîghina, mama soldatului mort, le-a spus jurnaliștilor ruși că fiul ei „a ținut automatul în mână de două ori, când s-a fotografiat” și că nu înțelege cum a ajuns în mijlocul unui război, deoarece cu o zi înainte, pe 23 februarie, îi spusese că merge la instruire.

„Toți sunt îngroziți, șocați. Toți prietenii vin și spun că nu cred că el a murit. Pe 23 februarie Maxim a sunat și mi-a spus că merge la instruire, că îi ia telefonul. «Când voi avea semnal, mamă, eu te voi suna». Pe 25 februarie era ziua lui de naștere și mă gândeam că va suna. Dar nu a mai sunat. Pe la ora două a sunat comisarul militar și a spus că «fiul dvstră a murit în timpul luptelor, pe 24 februarie». El a ținut automatul în mână de două ori, când s-a fotografiat. Care război?”, se întreabă mama soldatului Maxim Hanîghin.

Femeia le-a mai spus jurnaliștilor de la „FreeNews-Volga” că, după deces, nici puterea federală, nici cea regională, din Saratov, nu a propus vreun ajutor familiei Hanîghin.

Ludmila Hanîghina mai are doi fii. Cel mijlociu a făcut deja armata, iar cel mai mic ar urma să fie înrolat în această primăvară. Ludmila însă spune că nu-l va lăsa. „Cum să-l dau la armată? Pentru ca ei să-l ucidă acolo? Nu. Dacă vine chemarea, eu am să-i înfig cu o furcă”, a spus femeia plângând.

Potrivit datelor publicate de Ministerul Apărării ucrainean, de la începutul războiului au fost uciși peste 12 mii de militari ruși. Oficialii de la Moscova nu oferă date actualizate despre pierderile umane suferite în Ucraina.