Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO / Imagini dramatice din…

VIDEO Imagini dramatice din Borodianka. Salvatorii continuă să caute sub dărâmături victimele atacurilor rusești

Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei a publicat imagini video din Borodianka – un alt oraș din regiunea Kiev care a fost ocupat și distrus de trupele ruse.

Salvatorii continuă să caute victimele atacurilor rusești, sub dărâmăturile clădirilor distruse.

Imagini care pot afecta emoțional.

După retragere trupelor ruse din regiunile Kiev, Cenihiv și Sumî, autoritățile ucrainene au găsit sute de victime în localitățile care s-au aflat sub ocupația rusă. Micile orașe din nord-vestul Kievului au devenit unele dintre epicentrele distrugerilor încă din primele zile ale războiului purtat de Rusia împotriva Ucrainei.

Recent, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, anunța că principalele sarcini ale „operațiunii militare speciale au fost finalizate, astfel Rusia își va concentra eforturile pentru atingerea obiectivului principal – eliberarea Donbasului”.

Luni, 11 aprilie, este a 47-a zi de război în Ucraina. După ce Vladimir Putin a anunțat, la 24 februarie, așa-numita „operațiune de demilitarizare și denazificare” a Ucrainei, mai multe orașe ucrainene au fost distruse de bombardamente, iar mii de oameni au fost evacuați din zonele grav afectate de război. Potrivit ONU, de la începutul războiului în Ucraina au murit aproximativ 1 600 de oameni.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina