Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   UPDATE/ Casa Bună anunță că…

UPDATE Casa Bună anunță că nu mai primește donații pentru refugiații din Ucraina. Mii de cetățeni ai R. Moldova au donat haine sau produse alimentare pentru ucrainenii care s-au refugiat în țara noastră

În semn de solidaritate față de ucrainenii care au fugit din calea războiului și au venit în R. Moldova, autoritățile, dar și mai multe organizații comunitare au deschis puncte de colectare în Chișinău, Orhei și Bălți.

UPDATE: Duminică, ora 08.00:

Casa Bună, una dintre organizațiile care colecta donații pentru refugiații din Ucraina anunță că nu mai primește donații.

„Nu mai primim nimic. Peste 40 de tone de haine, produse de igienă și produse alimentare am colectat la #casabună. Totul a fost deja distribuit către refugiații cazați la Moldexpo, către cei cazați la Centrul Biroului de Migrație și Azil, centrul temporar din Ghidighici, baza Zimbru, câte 3 busuri pline cu de toate au mers ieri spre vama Palanca, Tudora, Otaci, dar și la cei cazați prin tot Chisinăul, satul Palanca, orașul Ștefan Vodă, orașul Edineț, Vadul lui Vodă, 7 tone spre Cernăuți. NU COLECTĂM nimic, sunt stocuri suficiente peste tot pentru următoarele zile. Urmărim cum se desfășoară evenimentele și vă anunțăm pe parcurs”, se spune în mesajul de pe facebook al organizației.

Organizația comunitară Casa Bună a demarat o campanie de colectare lucruri de primă necesitate pentru oamenii care vin din Ucraina. La 25 și 26 februarie, de la ora 09:00 până la 20:00, reprezentanții organizației comunitare vor colecta lucruri și alimente la adresa – Chișinău, strada Milano, 12 (lângă parcul Alunelul). Doritorii pot dona haine, produse alimentare ușor de păstrat, produse de igienă, jucării.

Potrivit lui Dragoș Galbur, aceeași organizație colectează lucruri de primă necesitate și în Bălți, la adresa – strada Mihail Sadoveanu 1, hotel „Bălți”. Număr de contact – 0231 61219.

Totodată, Dragoș Galbur anunță că la Orhei s-a improvizat un punct de colectare la Biserica Românească – Centrul Social Filantropia. Donațiile pot fi aduse la strada Dorobanţi 79. Număr de contact – 079 707501  

Primăria municipiului Chișinău a deschis punctul de colectare a donațiilor pentru refugiații cazați la C.I.E. „MOlDEXPO”. Astfel, zilnic, între orele 09:00-16:00, voluntarii vor recepționa la C.I.E. „MODEXPO”, produse alimentare, pături și haine groase. Totodată, municipalitatea îndeamnă cetățenii să nu aducă produse alimentare care necesită preparare sau pregătire termică sau cu termen de valabilitate redus.

Și echipa Ao Help și Help Europe este solidară cu poporul Ucrainei. S-au organizat mai multe puncte de colectare în Chișinău, la toate restaurantele Draft:
Bd. Mircea cel Bătrân 9B
Str. 31 August 1989, 78
Bd. Dacia 35

Mai multe detalii puteți afla la numerele de telefon: 060 714444, 068 141211, 076 722629, 069 892295.

Pot fi aduse: pături, albituri, prosoape, haine pentru femei, haine pentru bărbați și copii, produse alimentare ușor de păstrat, produse de igienă, dar și cărți, caiete cu activități pentru copii, jucării.

Peste 15 mii de cetățeni ucraineni au traversat frontiera Republicii Moldova, informează Ministerul Afacerilor Interne.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat joi dimineață, în jurul orei 05:30, ora Moscovei, începerea unei „operațiuni speciale” în Ucraina. La scurt timp, explozii puternice au început să răsune în mai multe orașe din Ucraina. O explozie puternică a fost raportată în apropierea cazărmii unei brigăzi mecanizate din Odesa, două explozii puternice – la Kiev. De asemenea, explozii au fost raportate și la Kramatorsk, Nikolaev, Berdyansk. 

Consiliul de Securitate al Rusiei a votat luni, 21 februarie, pentru recunoașterea independenței autoproclamatelor republici separatiste Donețk și Lugansk, iar liderul de la Kremlin Vladimir Putin a semnat decretele pentru independența celor două regiuni și a trimis trupe ruseşti în anumite zone din regiunile Doneţk şi Lugansk ca să asigure menținerea păcii. Occidentul a condamnat decizia Rusiei și a declarat că impune sancțiuni. Ucraina a solicitat convocarea imediată a Consiliului de Securitate al ONU.


Cronologia evenimentelor din UcrainaLIVE TEXT/ Război în Ucraina. Mai mulți manifestanţi au protestat în mai multe oraşe şi capitale din Europa. În Israel, cetățenii Federației Ruse au dat foc la pașapoarte