Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Uciderea fiicei lui Alexander Dughin,…

Uciderea fiicei lui Alexander Dughin, „ghidului spiritual” al invaziei în Ucraina a lui Putin, a fost ordonată – presa rusă. Imagini de la locul incidentului. VIDEO

O mașină-bombă a ucis-o pe fiica „ghidului spiritual” al invaziei în Ucraina a lui Putin, Alexandr Dughin a anunțat duminică presa rusă.

Uciderea fiicei lui Alexander Dughin, Daria, a fost ordonată și planificată în avans. Luând în considerare datele obținute de criminaliști, ancheta arată că explozia care a ucis-o pe jurnalista și politologa Daria Dughin a fost dispusă și planificată în avans, a precizat Comitetul de Anchetă al Rusiei.

„În acest moment, s-a stabilit deja că la fundul mașinii a fost instalat un dispozitiv exploziv pe partea șoferului. Daria Dugină, care conducea autovehiculul, a murit pe loc”, se menționează în ancheta Departamentul de investigații.

La fața locului lucrează în continuare anchetatori și specialiști din cadrul Direcției Principale de Criminalistică a Comisiei de Investigație. Expertul în explozivi a examinat autoturismul ars, acesta a fost condus într-o parcare specializată. A fost ridicată și o înregistrare de pe DVR-ul mașinii. Se efectuează expertize, inclusiv expertize biologice, genetice, fizico-chimice, criminalistice explozive.

Dosarul a fost inițiat în temeiul articolului 105 partea a doua din Codul penal (alin. „e”) „Omor săvârșit în mod general periculos”. El va fi transferat la biroul central al Comisiei de anchetă.

În seara zilei de 20 august 2022, un dispozitiv exploziv a explodat într-o mașină Toyota Land Cruiser care se deplasa în apropierea satului Bolshiye Vyazemy, regiunea Moscova, iar apoi mașina a luat foc. 

La volanul mașinii se afla Daria Dughină, fiica lui Alexandru Dughin, un filozof rus, politolog, publicist, profesor, fondator al mișcării filozofice și politice neo-eurasiatice. Ea a murit pe loc.

 Din martie 2015, el se află pe lista sancțiunilor SUA din cauza evenimentelor din Ucraina. În plus, Canada și Australia au impus sancțiuni împotriva lui Dughin. Daria Dughină s-a născut în 1992, a absolvit Facultatea de Filosofie a Universității de Stat din Moscova Lomonosov și a lucrat ca observator politic pentru Mișcarea Internațională Eurasiatică.